Mästartrio toppar starkt startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Oscar Palm, Johan Kristoffersson och Jocke Mangs. Tre tidigare mästare som alla kommer till start i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Men de blir inte ensamma. Långt ifrån.
– 17 bilar är anmälda i dagsläget, men vi hoppas på ytterligare två till premiären på flygplatsbanan i Skövde 8-9 maj, säger Thomas Johansson, sporting director för klassen.

Med sitt stora startfält blir Carrera Cup en riktigt stark supportklass till STCC den här säsongen.
– Och kanske störst i hela STCC-paketet? Chansen finns om det går som vi hoppas, säger Johansson, som för tillfället jobbar intensivt med att få ut den sista av totalt tolv nya 991 GT3 Cup-bilar, plus ytterligare en 997:a.

Intresset för seriens nya Porsche-modell och årets upplaga av Carrera Cup Scandinavia har varit stort sedan slutet på förra säsongen. Sedan dess har också bilar sålts och anmälningarna strömmat in.
– Startfältet blir starkt, riktigt starkt. Det har inte varit på den här höga nivån sedan 2011 då vi hade det senaste modellbytet i klassen.

Jämte tidigare mästarna Palm, Kristoffersson och Mangs innehåller startfältet många intressanta förare med kapacitet att blanda sig i toppen. Skåningen Lars-Bertil Rantzow, TV-profilen Snickar-Matte Karlsson och storsatsande Magnus Öhman är bara några.

Där finns också fjolårets juniormästare i Formel Renault, smålänningen Lukas Sundahl, liksom gamle bekantingen Ingvar Matsson, nykomlingarna Thomas Karlsson och Bengt Sporre, samt den i Norge boende dansken Peter Høst Hansen. Alla kommer de till start i nya 991 GT3 Cup.

I den äldre modellen, 997, kommer minst sex förare att försöka utmana kollegor i nya bilar, och göra upp om topplaceringarna i egna Porsche Approved Cup. De som hittills är anmälda är fjolårsmästaren Thomas Solberg och hans norske kollega Geir Svendsen, unge dansken Mikkel O Pedersen och svenskarna Kenneth Pantzar, Johan Andersson och Fredrik Behring. Ett skandinaviskt mästerskap i miniatyr.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015

Anmälningslistan i sin helhet den 30 april

Nr 1: Oscar Palm, Jönköping (regerande mästare)

Nr 3: Johan Kristoffersson, Arvika

Nr 4: Lukas Sundahl, Växjö

Nr 7: Johan Andersson, Göteborg (997)

Nr 8: Peter Höst Hansen, Spydeberg, Norge

Nr 9: Thomas Karlsson, Ullared

Nr 11: Jocke Mangs, Stockholm

Nr 14: Matte Karlsson, Stockholm

Nr 17: Mikkel O Pedersen, Struer, Danmark (997)

Nr 21: Magnus Öhman, Solna

Nr 42: Thomas Solberg, Horten, Norge (997)

Nr 52: Kenneth Pantzar, Stockholm (997)

Nr 53: Geir Svendsen, Sandefjord, Norge (997)

Nr 55: Lars-Bertil Rantzow, Båstad

Nr 61: Fredrik Behring, Lidingö (997)

Nr 63: Bengt Sporre, Värnamo

Nr 99: Ingvar Mattsson, Anderstorp