PWR Racing Team startar juniorsatsning

PWR Racing Team kan idag med stor glädje presentera en helt ny juniorsatsning inom svensk racing. Under säsongen 2015 kommer teamet att driva två bilar i Formula Renault 1.6. Rollen som teamchef axlas av tidigare Le Mans-vinnaren Stanley Dickens.

– Svensk racing behöver krafter som banar väg för våra ungdomar och det här är ett utmärkt initiativ. Jag är glad att jag har fått förtroendet och hoppas kunna leva upp till förväntningarna. Klara för premiären i Skövde denna helg är Oliver Söderström och Paul Blomqvist, två förare som vi tror enormt mycket på. Även fast satsningen är ny för i år hymlar vi inte med vårt mål, att vara med i toppstriden för mästerskapet 2015, avslutar Stanley.

PWR annonserade tidigare i veckan bil nummer två i STCC 2015 och kommer utöver det att driva en Lamborghini Huracán i Swedish GT. Med juniorteamet växlar PWR upp ytterligare ett snäpp och blir en tung spelare inom svensk motorsport.

– Tanken är att kunna hjälpa lovande racingjuniorer som inte själva mäktar med en full satsning. Detta har varit ett av de stora målen med PWR Racing Team sedan vi startade för fyra år sedan. Därför är jag oerhört glad att vi nu kan annonsera startskottet för PWR Junior Team, säger Poker Wallenberg.

Teamet ser en stor utvecklingspotential i satsningen och öppnar upp för både företag och utbildningar som vill vara med och lyfta svensk racing. Stanley som sedan många år bor och verkar utomlands har även nu siktet inställt på internationell racing med PWR Junior Team men kommer under detta år att först och främst etablera teamet i Sverige.