WestCoast Racing gör sig redo för STCC-premiär i Skövde

I helgen är det dags för årets STCC-säsong att starta och det sker på en ny spelplan, i Skövde på en nybyggd bana på flygplatsen. WestCoast Racing gör sig redo för starten av årets STCC-säsong.

Fredrik Larsson som var näst snabbast under försäsongstesterna på Ring Knutstorp ser fram emot att börja tävla igen.
– Nu börjar den där härliga känslan komma krypande som man har inför en säsongsstart och när man är på väg till en tävlingshelg, säger Fredrik. Jag är väldigt nöjd efter testdagarna på Knutstorp och ser fram emot säsongsstarten.

Det är en del nyheter i år, inte minst är banan i Skövde ny och det är också nya däck och kvalordningen har ändrats så de tio första i Q1 startar nu i omvänd ordning i andra heatet istället för det första som i fjol.
– Det är öppna kort inför premiären och det känns spännande. Jag räknar med att vi kommer att vara med och slåss i toppen, sen får vi se om vi lyckats få de sista viktiga tiondelarna på rätt sida. Idag rekar vi banan och sen gör vi oss redo för helgen, avslutar Fredrik.

I en BMW SR anmäld av Sportpromotion men som drivs av WestCoast Racing sitter Erik Jonsson som körde för WestCoast Racing i fjol. Han ser också fram emot premiären efter en vinter fylld av hårt arbete för att kunna komma till start.
– Det ska bli skönt att äntligen vara igång, konstaterar Erik. Vi har arbetat hårt hela vintern för att lyckas komma till start och det är skönt att äntligen vara på plats i Skövde och göra sig redo för säsongsstart. Det känns extra kul att starta i Skövde som verkligen blir mitt hemmarace i år. Vi har redan fått en första blick av banan som ser spännande ut. Jag lärde mig mycket i fjol jag hoppas vi kan få med oss i år och vi får se på träningen hur bra vi kan få till allt. Jag vill vara med och röra runt i grytan och det viktigaste är att få en bra start på den här säsongen.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth hoppas på en bra start på årets STCC-säsong.
– Efter några race i TCR International Series är det på tiden att vi kommer igång hemma i Sverige också, säger Dick. Vi är väl förberedda efter en lång vinter och två bra testdagar på Knutstorp. Självklart räknar vi med att vara med och slåss i toppen även i år och att Fredriks silvermedalj från i fjol ska få en ädlare valör i år. Banan i Skövde är ny för alla så det blir en spännande premiär och som Fredrik säger ska vi nu försöka få de viktiga tiondelarna på vår sida.

Nyheter i årets STCC inför premiären

Michelin är ny däcksleverantör i STCC och ersätter Yokohama. Mycket av de två testdagarna på Knutstorp handlade om att lära sig hur de nya däcken fungerar.

Nya kvalregler har införts i år. I fjol vände man på startordningen till det första heatet baserat på resultatet i Q1, något som fick en del kritik och ledde till stökiga första race. Nu har man ändrat på det så istället blir det omvänd startordning i det andra heatet baserat på kvalresultatet i Q1.

Premiären sker på en helt ny bana och på en för STCC ny ort. Inför årets säsongsstart har man byggt upp en ny bana på flygplatsen i Skövde.