Dacia-succé i STCC-premiären

Mattias Andersson åkte från STCC-premiären i Skövde som totaltvåa i tabellen efter två tredjeplatser i lördagens båda race.
– Det känns jättebra. Målet är att ta medalj i år, en tuff med realistisk målsättning. Det visade vi den här helgen, sade Dacia-föraren.

Glädjen var stor i Dacia Dealer Team efter Mattias Anderssons succéhelg. Trea i kvalet, trea i första racet och samma placering i andra racet. Lägg till att han fyllde 42 år under lördagen och att han alltså ligger tvåa i tabellen efter premiärhelgen.
– Bästa helgen jag gjort med den här typen av bil, sade han.
Andersson startade från tredje rutan i första racet och höll den platsen från start till mål. Han var aldrig hotad bakifrån och hade svårt att närma sig Volvo-duon Thed Björk och Fredrik Ekblom framför.
– Efter halva loppet kände jag att det var svårt att förändra resultatet positivt. Jag fokuserade på att ta bilen i mål. Det var mycket delar och grus på banan och lätt att göra ett misstag, sade han.

Andra racet blev ett av de märkligaste i STCC:s historia. Endast fyra bilar tog målflagg och sex bilar fick poäng. Det var avåkningar, påkörningar och säkerhetsbilen kom ut inte mindre än fyra gånger.
– Jag fick ingen jättebra start, jag hade problem se startlamporna och fick höra på radion att starten gick och jag tappade ett par placeringar. Sedan bestämde jag mig för att titta på ett par varv och det var ett smart beslut. Jag kommer knappt ihåg allt som hände, det försvann bilar hit och dit. Jag gjorde någon omkörning, men annars handlade det mest om att hålla sig undan och överleva, sade han.

När dammet lagt sig, bilar bärgats och målflaggan viftas var Anderssons blåa Dacia trea i mål.
– Målet är vara på prispallen efter varje race och självklart är jag jättenöjd. Att åka från premiären och vara tvåa i mästerskapet är fantastiskt.