Fredrik Larsson tvåa en ljusglimt i tuff säsongspremiär i Skövde

Det blev en tuff säsongsstart för WestCoast Racing när STCC körde sin premiärhelg på flygplatsbanan i Skövde. Fredrik Larsson kunde avsluta med en andraplats i ett kaosartat andra race och lämnar Skövde som fyra i mästerskapet. Erik Jonsson tog en sjundeplats och var på väg mot nya poäng i det andra heatet när han tvingades bryta efter en kollission med Prins Carl-Philip.

Fredrik Larsson hade en helg fylld av problem som började med en rasad koppling i första träningspasset och två stökiga race under lördagen. Han blev påkörd i starten i det första racet vilket skadade bilen och han fick ta den i mål vilket räckte till en femteplats. I det andra kunde han ta en andraplats i ett race fyllt av incidenter.
– Det här var en strulig helg för oss men vi kunde i alla fall avsluta på ett bra sätt. I det första heatet blev jag påkörd i starten och bilen blev skadad. Det tog några varv att komma underfund med hur jag kunde köra runt problemet men körningen var aldrig konsekvent. I det andra racet gjorde jag en riktigt bra start men sen var det fyllt av incidenter. Vi tog i alla fall bra poäng och Thed får njuta så länge det varar, sammanfattade Fredrik sin helg i Skövde.

Erik Jonsson kunde ta en sjundeplats i det första racet och tiondeplatsen i Q1 innebar att han startade i pole i dagens andra racet. Han låg bra till för nya poäng när han stötte samman med Carl-Philip vilket tvingade båda att bryta.
– Jag försökte ge honom plats men det räckte inte och vi stötte ihop. Jag fick en bestraffning och så är det med det, sa Erik om incidenten. Det tog lite tid för mig att komma in i den här banan men det positiva är att det ändå blev en del poäng från helgen. Det är skönt att vi är igång igen och jag ser fram emot att komma till banor vi körde på förra året.