Wernersson vann härlig fajt – men Skoog blev helgens poängvinnare

Andreas Wernersson och Henric Skoog hade en riktigt bra fajt i andra racet i Renault Clio Cup i Skövde. Wernersson lyckades hålla undan och vinna på sin hemmaplan.
Men Henric Skoog blev helgens vinnare med en seger och en andraplats.

Dubble mästaren Andreas Wernersson hade en jobbig inledning på helgen. Tekniska problem på testerna gjorde att han kom till kvalet med få varv på den nya banan i Skövde. Han kvalade dock bra och tog pole position men redan på utvarvet till första racet gjorde han ett misstag och satte bilen i muren.
– Jäkligt klantigt gjort. Pinsamt, sånt som inte får hända men i dag blev det så, sa han och kom till andra racet ordentligt revanschsugen.
– Jag gav mig fan på att vinna andra racet. Men jag gjorde en dålig start, ”Henke” (Henric Skoog) var på mig flera gånger och det var stenhårt inöver mållinjen. En juste och ärlig fajt, ”Henke” är bra både på och utanför banan, sa Wernersson.

Skoog blev helgens vinnare med en seger och en andraplats. I det stökiga första racet, där bara 8 av 16 bilar kom i mål, var han en av de som höll sig borta från dramatiken.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det är första gången efter ett race som jag är mållös. Alla försvann som dominobrickor bakom mig, jag försökte göra mitt i omstarterna och det fungerade. Bra start på säsongen, sade han.
I andra racet uppvaktade han Wernersson hårt.
– Det var jäkligt tajt i andra racet. Jag tappade i mitten av racet när jag körde på en däckstrave och fick problem med framvagnsinställningen. Självklart är jag grymt nöjd med helgens resultat.

Albin Wärnelöv var ett av offren för den tuffa körningen i första racet men kom till start i andra och blev trea.
– Jag gjorde en bra start och körde upp mig fort till tredjeplats. Jag satsade på att samla poäng. Jag är besviken med kvalet och med första racet, men jag är nöjd med andra racet.

Emelie Moe tog sin första pallplats i Clio Cup i och med andraplatsen i första racet.
– Tråkigt med omständigheterna i racet och att så många föll bort men jag är jätteglad för min andraplats, sa hon och jublade.
– Jag grät faktiskt en tår. Jag fattar inte att det är sant, sa hon.

Marcus Annervi vann båda racen i JSM-klassen.
– Det känns riktigt skönt just nu. Andra racet var väldigt jämnt, jag tog det lugnt och det gav resultat. Det var mycket justare körning än i första och det är då det är kul. Resultatet är över förväntan, jag ville ta så mycket poäng som möjligt. Jag hade inte räknat med seger överhuvudtaget, sa han.