Klartecken från Larsson – Gustavsson avvaktar

Det blev karossbyte både för Peter Larsson och Janne Gustavsson efter Clio Cup-premiären i Skövde. Med snart bara en vecka kvar till Anderstorp och årets andra deltävling lämnar den förstnämnde klartecken för start. Gustavsson är mer tveksam.

– Bilen ska vi nog få ihop. Det är värre med gubben, hälsar Janne.

 

För Gustavsson tog årets första tävling slut i muren redan i inledningen på det första heatet. Larsson hann några varv till innan han blev offer för en konkurrents sena inbromsning.

Båda bilarna fick så omfattande skador att ett karossbyte var nödvändigt.

– PFI håller på med de sista detaljerna på bilen så jag kommer till start i Anderstorp, hälsar Larsson och låter revanschsugen.

Han var på väg mot sin första pallplats i Clio Cup när olyckan var framme.

Janne Gustavsson är inte lika optimistisk beträffande sin medverkan i Anderstorp.

– Just nu är jag tveksam. Jag knäckte ett par revben och de fem första nätterna efter kraschen satt jag i en stol och sov. Jag tog mig inte ner i sängen, berättar Janne, som tänker ta beslut efter helgen.

– Just nu är jag stel, men skam den som ger sig. Smärtnivån får avgöra.

Utöver Gustavsson och Larsson var det ytterligare en kvartett förare, Anders Gustavson, Nicklas Oscarsson, Heidi Ryrlén och Klas Ekstrand, som till följd av händelserna i det första heatet inte kom till start i det andra.

– Men samtliga är på gång med sina bilar. I dagsläget finns det inget som tyder på att någon utav dem tvingas stå över tävlingen i Anderstorp, berättar Göran Olsson, ansvarig för Clio Cup JTCC.