Ola Nilsson kör Swedish GT 2015

Ola Nilsson kör full säsong i Swedish GT 2015 med start på klassiska Anderstorp Raceway redan nu till helgen. Skåningen med internationella meriter och erfarenhet kommer att dela en Porsche 991 GT3 Cup med Thomas Karlsson från Falkenbergs MK.

 

För en tid sedan offentliggjorde Ola Nilsson att han lägger sin internationella karriär på is. 27-åringen från Helsingborg fick inte ihop den budget som krävdes för ett andra år i den tyska Porsche Carrera Cup-serien.

Sedan dess har Nilsson bland annat sysselsatt sig med att sortera ut framtida uppdrag.

– Swedish GT blir ett perfekt sätt för mig att hålla igång och jag ser verkligen fram emot att få köra Porschen under dessa förutsättningar. Det är alltid kul att komma hem och köra på svensk mark, även om det är en helt annan miljö än internationellt. Det ska bli väldigt kul att hjälpa Thomas utvecklas framåt samtidigt som jag själv får en bra möjlighet att jobba vidare med Porschekörningen, säger Ola i ett pressmeddelande.

 

Swedish GT består av fyra deltävlingar, varav tre avgörs tillsammans med STCC. Varje deltävling omfattas av två långlopp över cirka 50 minuter. Racen innehåller ett obligatoriskt depåstopp då också förarbytet sker för de team som väljer att ställa upp med två förare.

Nilsson kommer att dela bil med Thomas Karlsson, som i sin nya Porsche 991 GT3 Cup också kör Porsche Carrera Cup Scandinavia, ett mästerskap i vilket Nilsson blev tvåa 2013.

Säsongen 2012 vann Ola Nilsson Scirocco R-Cup i Tyskland och på meritlistan finns även en mästerskapstitel i Ginetta G20 Cup från 2009.

 

2014 tävlade som sagt Ola i det tyska Carrera Cup-mästerskapet. Han har därför stor erfarenhet av den nya Porschemodellen som introducerats i Sverige till den här säsongen.

Porsche 991 GT3 Cup tar plats i GT-seriens GTA-klass (den andra är GT4) där konkurrenterna bland annat kör bilar som exempelvis Lamborghini Huracán Super Trofeo och Ferrari 458 Challenge.