Julia Holgersson gör tabellettan Söderström sällskap i PWR Junior Team

Nystartade PWR Junior Team står i fokus inför årets andra deltävling i Formel Renault, som avgörs i Anderstorp 29-31 maj.

Inte nog med att serieledande Oliver Söderström tävlar för teamet. Nu presenterar dessutom PWR nykomlingen Julia Holgersson, 17 år, första tjej i klassen.

 

Oliver Söderström fick en smakstart på Formel Renault 1,6 på flygplatsbanan i Skövde. Två raka segrar gav maximal utdelning och 14 poängs ledning till finländaren Ilmari Korpivaara, som inledde säsongen med dubbla andraplatser.

Trea inför Anderstorp, där Formel Renault kör ett race på lördag och två på söndag, är mästerskapets ende tysk, pigge nykomlingen Laurents Hörr. Trots sista startposition i båda heaten i Skövde passerade han mållinjen som femma och trea.

– Vi hoppas givetvis kunna förvalta Olivers fina premiärinsats på bästa sätt i Anderstorp, säger teamchefen Stanley Dickens, som berömmer sin adept för bland annat mognad, klokhet och snabbhet.

Men det finns fler i startfältet med de egenskaperna, vilket Dickens är medveten om.

– Premiären visade att det finns många duktiga förare i mästerskapet, säger han.

 

I premiären ställde PWR Junior Team upp med Paul Blomqvist jämte Oliver Söderström. Rutinerade Paul kommer inte till start i Anderstorp. Det gör däremot Julia Holgersson, en 17-årig tjej från Solna och Järfälla MK. Holgersson kommer från kartingen där hon inlett säsongen i Rotax-serien med flera topplaceringar.

Hon testade formelbilen för första gången tidigare i veckan och på fredag kör hon test och kval i Anderstorp.

– Hon fick en bra utbildning på bilen i tisdags, men att tävlingsdebutera på Anderstorp Raceway och i det här sammanhanget blir självklart en tuff uppgift, medger Dickens som troligtvis kommer ha med Julia i teamet resten av säsongen.

– Det är åtminstone tanken.

 

PWR Junior Team håller dessutom på att göra i ordning teamets tredje Formel Renault 1,6.

Paul Blomqvist kan bli aktuell för fler styrningar under säsongen, men Dickens har även kontakt med andra intressenter.