Bröderna Ahlberg hoppas på önskerepris i V8 Thunder Cars

Bröderna Ahlberg, Joakim och Andreas, hoppas på en repris från 2007 när de kommer till Anderstorp i helgen för att köra V8 Thunder Cars. Den gången körde de JTCC och då stod bröderna allra överst på pallen, etta och tvåa.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Anderstorp, säger Andreas Ahlberg som inledde säsongen med en tredjeplats i det andra heatet i premiärtävlingen i Skövde.

– Det var en helg man minns och det var något som kanske bara händer en gång i karriären och det vore häftigt att få göra något liknande igen.

Storebror Joakim, som stod överst på pallen den gången, håller med.

– Det var en jävligt bra helg som vi ska göra en repris på. För oss är det en av höjdpunkterna i karriären. Det var fränt.

För Joakim har det varit ett par tuffa veckor efter premiären i Skövde. I det andra heatet blev han påkörd av en konkurrent och bilen tog mycket stryk men teamet bestämde sig för att man skulle vara på banan till Anderstorp.

– Den smällen tog styggt, säger Joakim. Vi har i princip fått bygga en ny bil. Vi har flyttat alla grejer som var hela till ett nytt chassi. Det har tagit mycket tid men alla runt om oss har ställt upp och gjort ett jättejobb för att vi skulle klara målsättningen att ta oss till start.

Joakim är revanschsugen efter Skövde. Där blev det två nollor i poängkolummen. I det första heatet uteslöts han efter att bilen inte gick igenom den tekniska besiktningen efter ett misstag.

– Vi hade mer fart i Skövde än vad vi hade på hela förra säsongen, fortsätter Joakim. Det var bara synd att det blev som det blev. Men trots reparationer och annat kommer vi väl förberedda till Anderstorp och jag testade banan förra veckan också även om det inte var med min egen bil.

För Andreas Ahlberg ligger fokus på mästerskapet. Andreas som hör till en av de favorittippade inför säsongen ligger på en sjätteplats i tabellen och har en bra bit upp till toppen.

– Det här blir en viktig helg där det gäller att täppa till gapet till de andra. Jag behöver komma upp på pallen i båda racen och gärna ta några bonuspoäng också.

Även Andreas var nere på Anderstorp och testade förra veckan men körde då teamkamraten Peter Möllers bil istället för sin egen.

– Jag har koll på banan och bilen gick ju bra i Skövde, säger han. Vi bör kunna hitta farten ganska snabbt. Jag är optimistisk.