Lamborgini-seger i GT-premiären

 

Det blev Lamborgini i topp när Swedish GT körde sin första deltävling för säsongen i samband med STCC på Anderstorp Raceway. Efter ett rörigt race och bestraffningar efter målgång kallades nämligen Daniel Haglöf och Poker Wallenberg, PWR Racing Team, upp överst på prispallen i GTA-klassen. I GT4 segrade Milton Lundström och Joakim Söderström i en BMW M3 GT4.

För Daniel Haglöf blev racelördagen i Anderstorp hektisk. Speciellt avslutningen på den. Starten på GT-racet gick nämligen direkt efter helgens andra STCC-race där han blev femma.
– Jag fick springa mellan bilarna, berättar dalkarlen.

I GT-starten delade Haglöf första startled med Ola Nilsson, som tidigare under dagen säkrat pole position för honom och Thomas Karlsson i en Porsche 911 GT3 Cup.
– Jag tog Ola direkt i starten och på slitna regndäck, som var perfekta för de förhållanden som rådde på banan, ryckte jag åt mig en lucka. Den försvann emellertid när säkerhetsbilen kom ut. Banan började torka upp och därför bestämde vi oss för att gå i depå för att byta till slicks.

Säkerhetsbilen kallades även ut under den andra stinten då Poker Wallenberg tagit över bakom ratten i startfältets häftigaste bil, Lamborghini Huracán Super Trofeo.

Över mållinjen rullade Wallenberg som trea, men bestraffningar på andra ekipage innebar att PWR Racing Team stod som segrare efteråt.
– Kul med en seger redan i premiären. Vi kommer att köra hela mästerskapet, men det är troligtvis här som vi har störst fördel av vår bil. Det blir tuffare på mästerskapets övriga banor, konstaterade Haglöf.

På pallen fick Lamborginiduon sällskap av Patrik Skoog/Gustav Bard, Porsche 997 GT3 Cup och Ferrari 48 Challenge-duon Matteo Babalus och Christian Hobohm.

Åttonde plats totalt, och seger i GT4, blev det för Milton Lundström och Joakim Söderström i en BMW M3 GT4. De segrade före Thomas Belfrage/Kari Mäkinen, Ferrari 360 och Philip Forsman/Thomas Martinsson, BMW M3 GT4.