Robin Hansson – ny, ung stjärna i Porsche Carrera Cup

DSCF1434

 

Porschefamiljen växer. Från och med nästa deltävling, som avgörs på Mantorp Park den 25 juni, ansluter Robin Hansson, 18 år, till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han kommer att köra en tolfte 991 GT3 Cup i mästerskapet.

 

Robin Hansson är talangen som nu tar nästa steg i sin racingkarriär. Göteborgaren var framgångsrik i karting både på nationell och internationell nivå och de senaste åren har han tävlat i formelbil. 2013 vann han Formula BMW Talent Cup och i fjol körde han Formel Renault 2,0 NEC med Fragus BR Motorsport.

Men nu tar alltså både Hansson och teamet steget över till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Julien Gerbi kvarstår som team manager och till sin hjälp har han bland annat ingenjören Andreas Douhan samt Johan Skyllkvist och Jimmy Bohlin från Bohlin Racing.

Robin Hansson ser fram emot den nya utmaning han och teamet står inför.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia är det bästa, första utbildningssteget för mig i mina förberedelser inför internationellt tävlande 2016, säger han bland annat i en pressrelease.

Fragus BR Motorsport debuterar i Porsche Carrera Cup Scandinavia i den tredje deltävlingen, kvällsracet på Mantorp Park den 25 juni.

– Det är självklart mycket positivt att kunna hälsa ännu ett team och förare välkomna till vår klass. Med Robin på plats är vi nu uppe i 19 anmälda förare, säger Thomas Johansson, promotor för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

 

Läs mer om Fragus BR Motorsports satsning på: www.fragusmotorsport.com