Värmande racing av toppförarna i Formel Renault

I ett kylslaget Anderstorp bjöd Formel Renault 1,6 på racing som värmde. Lördagens heat var det hög klass på med ideliga fighter om ledning och pallplatser.

Finländaren Ilmari Korpivaara tog sin första seger i klassen sedan han tagit sig förbi mästerskapsledande Oliver Söderström på det sista varvet.

Trea slutade tyske Laurents Hörr och inte långt bakom honom rullade Robert Svensson i mål som fyra.

 

– Det var ett bra race, och en viktig seger för mig. Jag var tvåa bakom Söderström i båda premiärracen i Skövde. Det var skönt att jag kunde besegra honom här, sa segerherren som tävlar för Finndrive.

Efter att ha slagits med både Hörr och Svensson i inledningen på racet fick Söderström en ganska stor lucka i mitten av racet.

– Men mina däck slet hårt och när Korpivaara kom ikapp försökte jag hålla honom bakom mig länge. Men till slut fick jag ge upp, konstaterade skåningen, som ville passa på och skicka en hälsning till sina mekaniker efter målgång.

– Växellådan gick sönder i går, men de jobbade till klockan tre i natt. De gjorde ett fantastiskt jobb.

Bakom toppkvartetten blev Linus Lundqvist, som delade första startled med Hörr, men som fick en dålig start, femma och han följdes i nämnd ordning av Juuso Puhakka, Robin Fredriksson, Reuben Kressner och Edward Jonasson. Rasmus Ericsson och debuterande Julia Holgersson tvingades dessvärre bryta.