Andra raka för Haglöf och Wallenberg i GT-premiären

 

Daniel Haglöf och Poker Wallenberg vann även söndagens GT-race i Anderstorp.

Larborgini-duon triumferade före ”Snickar-Matte” Karlsson och Edward Sandström i en Porsche 991 GT3 Cup och Matteo Babalus/Christian Hobohm, Ferrari 48 Challenge.

I GT4 var Håkan Ricknäs ensam men starkast i sin Porsche GT4 Cup.

 

Vädret påverkade det andra racet i Swedish GT-premiären. Speciellt innan start. Regndäck eller slicks var frågan när blåsten såg ut att börja torka upp banan efter en av helgens många regnskurar. De allra flesta valde det säkrare alternativet, XL-Racing med ”Snickar-Matte” och Sandström chansade och valde slicks.

– Det var otroligt halt innan man fick upp tempen i däcken, konstaterade ”Snickae-Matte” och tillade med ett stort leende:

– Men roligt.

Och effektivt. Valet av däck var helt rätt och när XL-Racings toppkonkurrenter tvingades byta däck i samband med förarbytet kunde Edward Sandström, som tagit över ratten i Porschen, rulla ut i en relativt klar ledning.

Karlsson/Sandström såg ut att vara på väg mot seger när en konkurrent körde av och säkerhetsbil kallades ut på banan. Där försvann hela ledningen och segerchansen. På slitna slicks blev Sandström ett relativt lätt byte för PWR Racing Teams Lamborgini med nya däck.

– Vi hade vunnit lätt utan säkerhetsbil, men så här är det i racingen och det är bara att acceptera, sa en inte allt för besviken Sandström, som för bara några veckor sedan vann Nürburgring 24-timmars.

Daniel Haglöf höll med om att han och Wallenbergs seger var något tursam.

– Vi hade stolpe in i dag och tur med säkerhetsbilen, sa han utan omsvep.

Samtidigt som Höglöf styrde sin Lamborghini Huracán Super Trofeo till seger började Ola Nilsson, som delade Porsche med Thomas Karlsson, uppvakta Sandström. Den sistnämnde tvingades köra defensivt och Ola tog sig aldrig om. I stället snurrade han och föll till sjätte plats i resultatlistan.

Tredjeplatsen totalt och i GTA gick till Matteo Babalus och Christian Hobohm som på det sista varvet lyckades ta sig förbi Patrik Skoog/Gustav Bard, Porsche.

I GT4 fick Håkan Ricknäs sällskap av Philip Forsman/Thomas Martinson, BMW M3 GT4 och Thomas Belfrage/Kari Mäkinen, Ferrari 360, på pallen.