Fredrik Larsson segrare på Anderstorp

Fredrik Larsson hade en bra tävlingslördag på Anderstorp med en andraplats i det första heatet och en seger i det andra. Fredrik fick som han ville med regn stundtals under dagen och en blöt bana vilket han kunde utnyttja närmast perfekt och Larsson blev lördagens bästa poängplockare.

Två kanonstarter i båda heaten lade grund för Fredriks seger och andraplats och han var betydligt nöjdare med lördagen, särskilt efter att ha startat sjua och kört till sig en seger i det avslutande heatet.
– Det här känns bra och jag är väldigt nöjd, säger Fredrik. Jag ville ha segern i första heatet också men Thed var lite snabbare och det räckte inte riktigt men jag är väldigt nöjd med en andraplats och en seger idag. Nyckeln var två riktigt bra starter som gjorde att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde styra mitt eget race. Vi fick också till en bra bil idag och jag kunde välja mina tillfällen för omkörningar. Det känns bra med mycket poäng och riktigt skönt för oss att visa att vi kan slå dem. Det ska vi fortsätta med.

För Erik Jonsson var det en mindre lyckad lördag. Han tvingades bryta det första heatet med motorproblem som var så allvarliga att teamet tvingades byta motor. Tiden räckte inte riktigt till för att hinna klart med motorbytet och han kom inte till start i det andra heatet.
– Teamet gjorde en kanoninsats som nästan lyckades hinna klart med motorbytet innan start men tiden var för knapp. Det var riktigt tråkigt och det blev ingen bra dag idag. Vi tar nya tag.

I mästerskapet är Fredrik Larsson fortsatt tvåa och tog in lite på mästerskapsledande Thed Björk efter gårdagens kval.

Nästa tävling i STCC är torsdag 25 juni på Mantorp Park när STCC kör mästerskapets första kvällsrace.