Trio delade på Formel Renault-segrar i Anderstorp

Tre race – tre segrare. Det blev facit när den andra deltävlingen Formel Renault 1,6 avgjordes på Anderstorp Raceway.

Överst på pallen stod i tur och ordning finländaren Ilmari Korpivaara, skåningen Oliver Söderström och tysken Laurents Hörr.

Gladast av alla när helgen summerades var Söderström som gjorde ett ryck i mästerskapstabellens topp. Förutom segern erövrade han nämligen två andraplatser.

 

Oliver Söderström kom till Småland i mästerskapsledning efter två segrar i premiären. Med sin insats i Anderstorp förstärkte han sin tätposition även om han fick nöja sig med en seger den här gången.

– Jag är nöjd, även om man självklart vill vinna alla tävlingar. Vi hade lite tekniska problem i helgen och själv gjorde jag mig skyldig till några små misstag, sa PWR Junior Team-föraren, som bjöds på tufft motstånd i alla race utom söndagens första där han var helt dominant i hällande regn.

 

Tyske Laurens Hörr kunde visa upp helgens näst bästa facit med en seger, en andraplats och en tredjeplats.

– Bra, men jag är inte hundraprocentigt nöjd. Jag gjorde ett misstag på det näst sista varvet i det sista racet och det höll på att kosta mig segern. Då var Söderström riktigt nära att ta sig om, sa tysken, som inte gör den långa resan till finländska Ahvenisto kommande helg.

 

Dit ska däremot Ilmari Korpivaara som jämte sin seger också fick med sig en tredje- och en fjärdeplats hem. Finländaren blir av allt att döma Söderströms tuffaste utmanare i kommande helgs race.

 

Bakom topptrion svarade Robert Svensson för helgens jämnaste facit, men tyvärr för Söderhamnsföraren räckte hans insats inte till någon pallplats. Han fick nöja sig med två fjärdeplatser och en femteplats.

Pallen blev det däremot för stockholmaren Reuben Kressner, som slutade trea i helgens avslutande heat. Kressner, som i år i första hand satsar på det franska Formel 4-mästerskapet, gjorde i Anderstorp sitt första inhopp i Formel Renault 1,6.

– Men det blir två till senare under säsongen, Falkenberg och Solvalla, säger han.