Storslam för PWR Racing Team på den forna F1-banan i Anderstorp

När PWR Racing Team river depåtälten i ett regnigt Anderstorp är det med ett leende på läpparna. Teamet lämnar helgens tävlingar med inte mindre än sex pallplaceringar. Tre vinster, två andraplatser och en tredjeplats. Och det utspritt på alla tre serier som teamet tävlar i denna säsong.

Teamchef Daniel Andersson hade redan på torsdagen en bra magkänsla och en målsättning att lyfta teamet ytterligare ett snäpp högre än premiären i Skövde.

– Det känns fantastiskt roligt att alla i teamet kliver fram och levererar. Något som möjliggör att vi tar hela sex pallplaceringar på ett Anderstorp som har varit minst sagt lynnigt vädermässigt. Vi var riktigt snabba i helgen, framförallt i våta förhållanden. Något som Emma lyckades konvertera till teamets första pallplacering i STCC denna säsong. Bered er på mer av den varan, avslutar Daniel.

Första tävlingshelgen i Swedish GT bjöd på en diger samling superbilar, där PWR Racing Teams Lamborghini Huracán var en klar favorit bland publiken. En publik som knappast blev besviken när Daniel Haglöf och Poker Wallenberg kör till sig en dubbelseger i den för båda förarna helt nya bilen.

– Vi visste att vi hade bra chanser att vara med och slåss i toppen den här helgen, men chanser räcker inte långt utan bra körning och ett väloljat teamwork. Att säga att jag är väldigt nöjd med hela teamets insats vore en rejäl underdrift. Jag ser redan fram emot att med detta momentum i ryggen åka ner och tävla på Mantorp Park i slutet av juni, säger Daniel Haglöf.

Några som inte åker med till Mantorp är PWR Junior Team, Formel Renault tävlar inte den helgen, men vad gör väl det när Oliver bjuder på ytterligare en storslagen uppvisning i Anderstorp. Den sylvassa skåningen tar tre podiumplaceringar av tre möjliga denna helg och sviten denna säsong ser ut som följande 1-1-2-1-2, det skall tilläggas att marginalen till segraren vid de två andraplaceringarna var mindre än en halv sekund i båda racen. Nytillskottet Julia Holgersson fick en lite tuffare resa under sin debuthelg i Formel Renault men visar ständiga förbättringar ute på banan.

– Vi ser fram emot att se henne utvecklas med teamet under säsongen och är väldigt glada över att ha knutit till oss denna förare säger juniorernas teamchef, Stanley Dickens.