Team Kia skruvade bort sig i regnet

Team Kia hade stora problem att hitta rätt inställningar i det lynniga vädret på Anderstorp. Resultatmässigt blev helgen en stor besvikelse.
– Förarna gjorde det de skulle, teamet gjorde inte det. Så enkelt är det. Vi var helt lost i dag, sade teamchefen Tobias Johansson, självklart väldigt besviken.

Erik Johansson blev nia respektive åtta och Kevin Aabol blev tia i båda racen. Långt ifrån förhoppningarna. Anledningen var att bilarna var otroligt svårkörda på det vanskliga underlaget.
– Vi var inte ens på samma planhalva som de andra i dag, det är för jäkligt. Jag kan inte säga annat, sade Tobias Johansson.

Erik Johansson hade bäst förutsättningar sett till startpositionerna men han kunde inte göra sig själv rättvisa.
– Ingen perfekt helg. Det regnade och det har jag inte så mycket erfarenhet av och vi gick fel på inställningarna i båda heaten, men i slutet på andra hade jag ganska bra fart i min bil, sade han som hade hoppats på en bättre helg på hemmaplan.
– Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte är besviken. Men jag ligger back i erfarenhet mot de snabbaste förarna, särskilt i regn. Jag körde mitt race och sedan fick vi inte till inställningarna, sade han.

Kevin Aabol hade om möjligt ännu jobbigare i racen. Hans bil hade nästan inget fäste alls.
– Man skulle nästan kunna tro jag körde med slicks bak, det bara släppte. Det var hopplöst att köra, sade han och fokuserade enbart på att komma i mål och försöka rädda några poäng.