Thed Björk segrar och utökar STCC-ledningen på Anderstorp

Thed Björk segrade i helgens första STCC-tävling på tidigare F1-banan Anderstorp och utökade sin mästerskapsledning.
– Det har varit en riktigt bra helg. Jag lyckades med målen jag hade satt inför helgen med seger i första tävlingen och en utökad ledning. Bilen var perfekt trots de svåra förhållandena, så ett stort tack till teamet, säger Björk.

Segern var Volvo Polestar Racing-förarens tredje raka och 25:e STCC-seger totalt, något som innebär att han leder med 30 poäng över BMW-föraren Fredrik Larsson på andra plats.

Även Fredrik Ekblom hade en stark helg med två pallplatser i de regnvåta tävlingarna, med en andraplats som avslutning i sista tävlingen med teamkompis Björk på fjärde plats.

– Jag är aldrig nöjd förrän jag är överst på pallen och i mästerskapsledning. De var mina mål inför helgen och vi lyckades inte helt. Men två pallplatser känns bra och vi fick med oss solida poäng, säger Ekblom.

Prins Carl Philip fick en tuff start på helgen med tekniska problem under testet, något som innebar att han tappade viktig testtid inför kvalet och tävlingarna. Men 36-åringen lyckades ta poäng i båda tävlingarna med åttonde plats som bästa resultat.

– Problemen vi hade i testet gjorde att vi hamnade efter resten av tävlingshelgen. Med tanke på det så är jag rätt nöjd med resultaten i tävlingarna, säger prins Carl Philip.

Björk leder mästerskapet på 123 poäng, med Ekblom på tredje plats på 91 poäng, bara två poäng bakom BMW-föraren Larsson på andra plats. Volvo Polestar Racing leder teammästerskapet på 214 poäng med PWR Racing på andra plats med 105 poäng.

– De två tävlingarna på Anderstorp gav spännande fighter och ett starkt resultat för oss. Men de andra har närmat sig och vi har ett hårt jobb framför oss för att hålla uppe tempot för de kommande tävlingarna, säger Christian Dahl, vd för Polestar.

Härnäst väntar kvällstävlingen på Mantorp Park den 25:e juni.