Stjärnskottet Pedersen byter till 991 GT3 Cup

Nya stjärnskottet Mikkel O Pedersen byter bil. Från och med nästa deltävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer den unge dansken att köra en 991 GT3 Cup.
– Det blir en omställning, men målsättningen är att erövra pallplatser även i den nya bilen, säger Pedersen.

Ända sedan premiären i Skövde har Mikkel O Pedersen dominerat Porsche Approved Cup, där förare med 997-modellen gör upp om segrar och poäng.
Men nu får konkurrenterna där chans att komma ikapp och åka förbi den unge dansken i tabellen.
Pedersen, som tävlar för Norges Racing Team, har nämligen sålt sin 997:a till Spanien och köpt den 991:a Magnus Öhman med framgång tävlade med i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East i vintras.
– Vi började prata med Öhman under tävlingen i Anderstorp förra helgen, berättar Pedersen.
Ett bra erbjudande från Öhman i kombination med att en spansk spekulant var villig att köpa 997:an resulterade i en snabb affär.
Den 25 juni tävlingsdebuterar 18-åringen i bilen – i kvällsracet på Mantorp Park.

Jämte sina fyra segrar i Porsche Approved Cup har Mikkel O Pedersen erövrat två sensationella pallplatser totalt i Carrera Cup. Han var trea i det andra racet i premiären i Skövde och delade pall som trea med Johan Kristoffersson och Matte Karlsson efter det första heatet på Anderstorp Raceway.
Efter det sistnämnda loppet fick Pedersen bland annat beröm av Kristoffersson för offensiv och frisk körning.
Men nu lämnar Pedersen alltså Porsche Approved Cup i stor ledning för att blanda sig i toppstriden i Carrera Cup Scandinavia. Efter de inledande två deltävlingarna är han femma, strax bakom Jocke Mangs och knappt före Lars-Bertil Rantzow.
– Målsättningen är givetvis att erövra pallplatser även i 991:an, men när det blir får vi se. Det skiljer trots allt en hel del på bilarna och jag får ingen möjlighet att testa den nya inför tävlingen på Mantorp Park. Där gäller det i första hand för mig att lära mig den nya bilen, hitta rätt med inställningarna och skaffa mig så mycket erfarenhet som möjligt, säger Mikkel.

Mikkel O Pedersens 991 GT3 Cup blir den 13:e i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia, som hittills lockat 18 förare. Den 19:e debuterar på Mantorp Park. Där kommer nämligen Fragus BR Motorsport till start med en annan 18-årig talang, Robin Hansson.