Mantorp Park blir Volvo Polestar Racings nya hemmabana

Albinsson & Sjöberg inleder ett samarbete med Volvo Polestar Racing där Mantorp Park blir det regerande STCC-mästarteamets nya hemmabana.
– Vi är mycket glada över samarbetet med Mantorp Park, en av norra Europas bästa motorsportarenor. Vi kommer att ha stor nytta av samarbetet i form av tester både vad gäller tävlingsbilar och prestandabilar, säger Christian Dahl, vd för Polestar.

Med sitt centrala läge, alldeles intill E4:an mellan Linköping och Mjölby, har Mantorp Park ända sedan banan invigdes 1969 varit en av landets viktigaste arenor för motorsport.
– Vi har en långsiktig plan för att befästa Mantorp Park som Skandinaviens motorsportarena nummer ett. I vår framtidsvision finns dessutom planer för att bredda upp mot andra idrotter än enbart motorsport, säger Fredrik Sjöqvist, vd för Mantorp Park.

Volvo Polestar Racing har en stark historik på den tre kilometer långa banan med flest STCC-segrar och det gällande banrekordet för STCC.
– Jag har många goda minnen från Mantorp Park, det är en kul bana att köra med flera bra omkörningsmöjligheter, säger Volvo Polestar Racings Fredrik Ekblom, som har flest segrar på banan.

Samarbetet möjliggör Mantorp Park att lansera nya läktare från Göteborg City Arena för ökad publikkapacitet och modernisering.
– Att byta ut samtliga läktare ligger i vår långsiktiga investeringsplan. Detta gör att vi ökar kapacitetsmässigt, men framförallt handlar det om ett steg i arenans totala modernisering. Tanken är att flytta ett par enheter närmare banan. Både för att skapa bättre publikupplevelse samtidigt som det kan ge en bullerdämpande effekt till omgivningen, säger Sjöqvist.

Närmaste STCC-tävlingen för Volvo Polestar Racing på Mantorp Park väntar den 25 juni i form av ett nytt koncept med kvällstävling.
– Det blir ett nytt och spännande format där vi kör hela eventet på en dag med kval på morgonen och tävling på kvällen. Det kommer innebära nya utmaningar för de tävlande och jag tvivlar inte på att vi kommer att få två riktigt häftiga tävlingar, säger Sjöqvist.