Duell i skymningen mellan Thed Björk och Fredrik Larsson

Thed Björk, den regerande STCC-mästaren, har öppnat säsongen på sedvanligt sätt – han toppar tabellen efter två tävlingshelger när det nu är dags för Mantorp Park på torsdag kväll. Men WestCoast Racings Fredrik Larsson visade senast på Anderstorp att han är redo att matcha Björk i fajten om mästerskapstiteln – han tog lika många poäng som Björk och med en lyckad tävling på Mantorp Park kan han vara ifatt i tabellen.
– Precis, det är inte omöjligt, vi är redo att utmana och vi ska göra vårt bästa för att ta in ytterligare, säger Fredrik Larsson. Vi har haft bra fart i racen, det är kvalet vi måste bli bättre i och där har vi gjort lite hemläxa sen sist. Kan vi bara kräma ur det där sista som Volvo alltid lyckas med så är jag övertygad om att Thed kommer att få det tufft.
Thed Björk, Volvo Polestar Racing, räknar trots sina tre heatsegrar på fyra försök inte med att kunna slappna av.
– Det är alldeles för tidigt och för mycket kvar att köra om, men jag känner inget tryck bakifrån, jag gillar att ligga längst fram, säger Thed Björk som ser fram emot det nya konceptet med kvällsrace mitt i veckan som prövas på Mantorp Park på torsdag.
– Det blir annorlunda eftersom allting kommer att ske på en dag jämfört med övriga tävlingshelger som går över två dagar. Det gäller att vara med från början, det finns ingen tid till extra eftertanke över natten den här gången. Det blir en extra utmaning.
Kvällsrace mitt i veckan är något nytt för STCC och dessutom används Mantorp Parks korta banslinga för första gången på mycket länge. VD:n Jonas Lundin ser med spänning fram emot tävlingen.
– Vi hoppas att publiken ska gilla konceptet med kvällsrace och slår det väl ut öppnar det för nya möjligheter i framtiden, säger han. Med den korta banslingan får publiken se mer av förarna och det kommer att bli tät och tuff racing.
Nu på torsdag den 25 juni är det alltså dags för årets tredje deltävling i STCC på Mantorp Park. Förutom huvudklassen STCC bjuds publiken även på Porsche Carrera Cup Scandinavia, V8 Thunder Cars och Clio Cup JTCC.