Marcus Palnér jagar tätduon i V8 Thunder Cars

Frågan är om någon förare har gjort fler omkörningar i årets V8 Thunder Cars än Marcus Palnér. Trots otur i kvalen, i Skövde drabbades han av ett oljeläckage i motorn och i Anderstorp halkade han av banan i Freddie Magnussons oljespill, har han kört till sig en tredjeplats i tabellen efter tre fjärdeplatser i de fyra heat som har avverkats. När V8 Thunder Cars nu kommer till Mantorp Park på torsdag kväll är Palnér ute efter att jaga ifatt tätduon Alexander Graff och Stein Frederic Akre i tabellen.

– Det har varit bra fart på de grabbarna så här långt men avståndet upp till Graff är inte så stort som många anser, säger Marcus som ligger 55 poäng bakom mästerskapsledaren inför torsdagens race.

– Säsongen är lång, det räcker med att kolla på tidigare säsonger, alla nollar någon gång. Vi har inte ens kommit halvvägs in i säsongen. Det är bara att ligga på och samla in poäng. Det är mycket kvar att rejsa om.

För farten, den har han. Att kvalificeringarna har gått åt skogen har legat utanför Marcus kontroll men det har han kompenserat genom att slå sig fram genom fältet. Han startade åtta i båda heaten i Skövde och åtta och nia i Anderstorp – det har blivit många omkörningar.

– Jag leder garanterat omkörningsligan och det känns bra för både mig och teamet, fortsätter Marcus. Det är kvalen som har varit haken, det är där det sitter. Det har varit stolpe ut där jag har snurrat i min egen olja och sedan i Freddie Magnussons oljepöl. Farten har vi och vi har hittat ännu mer rätt i chassit inför Mantorp.

På Mantorp Park kommer den korta banslingan att användas vilket brukar innebära tajta och tuffa race, något som borde passa den omkörningsglade Palnér.

– Det kommer att bli ruggigt tajt, den nya kurvan där banan vänder är feldoserad och öppnar upp – där kommer det att handla om ”man eller mus”, säger Marcus som ser fram emot det nya konceptet med kvällsrace mitt i veckan.

– Jag var lite skeptisk i början men upplägget känns jäkligt bra. Så gör man ju i rallycrossen och varför skulle inte vi kunna få det att fungera i banracingen. Det kan bli ballt och det är ett lite annorlunda upplägg för oss.

På torsdag den 25 juni avgörs årets tredje deltävling i V8 Thunder Cars när STCC kommer till Mantorp Park. För mer information om biljetter och tider, se http://biljetter.stcc.se/mantorp.