Kvällsrace och ny bansträckning när Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer till Mantorp Park

Porsche Carrera Cup Scandinavia toppas av Johan Kristoffersson inför det unika kvällsracet på Mantorp Park den 25 juni. Värmlänningen, som också är tvåa i rallycross-VM efter fem framträdanden i år, har övertygat stort i säsongsupptakten och får gälla som självklar favorit inför starten på torsdag.

Johan Kristoffersson har vunnit samtliga fyra race i sin comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Mästaren från 2012 och 2013 har dessutom samlat på sig fem extrapoäng i form av pole positions och snabbaste varv.
Stjärnföraren från Arvikabaserade Kristoffersson Motorsport får självklart gälla som favorit även på Mantorp Park. Utmanare saknas emellertid inte. Bakom mästerskapsledaren finns ett stort koppel förare som kan utmana och konkurrera om en plats på podiet. Regerande mästaren, smålänningen Oscar Palm är givetvis en. Han har inlett säsongen med tre pallplatser hittills för GP Xperience och är en het topp 3-kandidat även på torsdag.

En man för pallen visade även Matte Karlsson att han är i den senaste deltävlingen. Karlsson, som tävlar för XL-Racing, trivdes på den våta banan i Anderstorp och noterades för en andra- och en tredjeplats. Den insatsen lyfte honom till tredje plats i tabellen.
Jocke Mangs i team bennys var inte lika lyckosam i Småland, men kapacitet för topplaceringar finns. Det visade Mangs inte minst i premiären i Skövde där han blev tvåa i båda racen och var snubblande nära att besegra Johan Kristoffersson i det andra.
Dansken Mikkel O Pedersen, Lars-Bertil Rantzow, Magnus Öhman och Lukas Sundahl är andra exempel på förare i mästerskapstoppen med hög nivå. Pedersen har redan stått på pallen vid ett tillfälle. Övriga kommer att jaga ett besök där på torsdag då den enda nyheten faktiskt inte är att ett av de båda racen kommer att avgöras sent på kvällen (kl 20.40). Som extra krydda kommer tävlingen dessutom att avgöras på Mantorp Parks korta slinga, den där bilarna viker av mot start- och målrakan ungefär halvvägs in på flygrakan.

I Porsche Approved Cup för förare med 997 GT3 Cup toppar ovan nämnde Mikkel O Pedersen efter fyra race, men eftersom han byter till den nyare modellen i och med tävlingen på Mantorp Park lämnas fältet öppet för konkurrenterna att överta ledarpositionen. Stockholmaren Kenneth Pantzar, som hittills kan stoltsera med tre andraplatser i cupen, har bäst utgångsläge, men skuggas av Anders Conradzon. Bakom den duon är det oerhört tätt mellan Geir Svendsen, Johan Andersson och Thomas Solberg. Endast fem poäng skiljer trion åt.

Porsche Carrera Cup Scandinavia
Mantorp Park torsdag 25 juni
Tidsschema 

Kl 10.20-10.50: Test
Kl 12.40-13.00: Kval
Kl 15.40-16.00: Race 1
Kl 20.40-21.00: Race 2

Porsche Carrera Cup i TV
STCC-deltävlingen med Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park torsdag 25 juni livesänds i SVT Play kl 18.50-21.50.