Nu börjar Wernersson jakten på Skoog i Clio Cup

51 poäng bakom mästerskapsledande Henric Skoog efter sex race. Det är en situation vinnarskallen Andreas Wernersson vantrivs i.

– Vi måste börja vinna nu, får inte ge Skoog större försprång, säger den dubble Clio Cup-mästaren inför morgondagens (torsdag) deltävling på Mantorp Park.

Han sa aldrig att det skulle bli lätt. Tvärt om. Inför sin comeback i Clio Cup var Andreas Wernersson väl medveten om att en tuff uppgift väntade honom. När andra sa ”det här vinner du lätt” protesterade han bestämt.

– Bara för att man vunnit det här mästerskapet tidigare är det inte bara att kliva i bilen plocka hem ännu en titel, sa han bland annat inför premiären i Skövde.

Efter de inledande två deltävlingarna och mästerskapets första sex race står det klart att Wernersson kommer att få jobba för att bli mästare igen. Efter fyra raka andraplatser bakom Skoog i Anderstorp har västgöten, som tävlar för STC Racing Team en bra bit upp till täten.

– Det absolut värsta som finns är att förlora, konstaterar Wernersson som efter förlusterna i Småland ändå bet ihop och gratulerade Skoog sportsligt.

– Jag försökte verkligen vara en bättre förlorare än vad jag egentligen är. Skoog gjorde det bra i Anderstorp och förtjänade beröm för sin insats. Dessutom är han en bra kille.

Likväl störs Wernersson otroligt mycket av rollen som tvåa och på Mantorp Park är han fast besluten att utjämna i tabelltoppen.

– Vi måste vända den negativa trenden och sätta lite griller i huvudet på Henke.

Receptet är lika enkelt som svårt.

– Vi måste börja vinna, säger Wernersson och medger samtidigt:

– Vi har kniven på strupen och måste chansa lite.

I Anderstorp hade Wernersson stora problem med understyrning. Det har teamet funderat mycket över. Till kvällsracet på Mantorp Park har man hittat en lösning.

– Vi tror att vi kan hitta rätt med inställningen på bilen om vi tar bort lite fäste bak. Det är en åtgärd som vi hoppas och tror ska innebära att vi blir konkurrenskraftiga igen. Säsongen är lång och kan vi börja plocka lite segrar är vi snart med i striden om titeln igen, säger Wernersson.

Men Henric Skoog, PFI Racing, blir självklart inte lätt att få ur balans. Hans facit hittills den här säsongen är imponerande läsning. I den svenska Clio Cup-serien har han erövrat fem segrar och en andraplats på sex race hittills. Utöver det har han kört hem tre pallplatser i Clio Cup Central Europé, de två senaste på Spa i Belgien helgen som gick.

– Det gick bättre än vad jag väntat. På testen hade vi bara sjunde tid, men vi fick till bilen bra till kvalet där jag klockades för snabbaste varv, berättar 19-åringen från Torshälla.

– Racen var lärorika och tuffa. Speciellt i det första var det tätt i toppen med ideliga positionsbyten mellan oss som låg främst.

Tidsschema 

Clio Cup, Mantorp Park torsdag 25 juni

Kl 09.00-09.30: Test

Kl 11.40-12.00: Kval

Kl 14.40-15.00: Race 1

Kl 19.40-20.00: Race 2

Clio Cup i TV

STCC-deltävlingen med Clio Cup på Mantorp Park torsdag 25 juni livesänds i SVT Play kl 18.50-21.50.