WestCoast Racing laddar inför kvällsrace på Mantorp Park

Nu på torsdag är det dags för tredje deltävlingen i årets STCC-mästerskap. Ja, ni läste rätt – när den tredje deltävlingen i årets STCC-mästerskap ska avgöras är det med ett kvällsrace mitt i veckan på Mantorps korta slinga. Mycket nyheter på en gång med andra ord och mycket nytt som väntar förare och team.

Fredrik Larsson ser fram emot en annorlunda tävlingsdag.
– Det blir en annan approach för oss mot normalt och det kommer bli en tuff men också intressant och spännande arbetsdag, säger Fredrik. Med allting sammanpackat på en dag blir det mer än tidigare viktigt att komma rätt in i det från början eftersom vi inte har mycket tid till ändringar. Den korta slingan på Mantorp blir också intressant, det lär bli många varv och tighta race.

Efter en tuff premiärhelg i Skövde hade Fredrik en desto bättre helg på Anderstorp för knappt tre veckor sen med en seger och en andraplats. Nu är målet att jaga ikapp ytterligare i tabellen.
– Vi är redo att utmana och det är inte alls omöjligt. Jag tycker vi har haft bra fart i alla race i år. Däremot har vi inte fått till kvalen och vi har gjort hemläxan. Nu gäller det att vi kan få ut det där allra sista ur bilen så vi kan vara med från början och göra livet tufft för Thed och Volvo, avslutar Fredrik.

För Erik Jonsson är det revansch som gäller. Han kom inte ens en kilom eter i racet på Anderstorp innan han bröt med motorproblem som tvingade honom att avstå det andra racet.
– Det kan väl knappast gå så mycket sämre än så, konstaterar Erik. Jag laddar för revansch och ser fram emot torsdag. Det är mycket nytt med race mitt i veckan på kvällen på Mantorps korta slinga och det gör mig extra peppad. Jag hoppas kunna ha två hela race, snabbt komma in i det och lämna Mantorp sent på torsdag kväll med poäng från båda racen.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth hoppas på en bra torsdag för teamet på Mantorp.
– Det är kul med ett nytt initiativ från STCC och det här kommer att bli en intressant dag, säger Dick. Det blir en lång dag för teamen och extra tufft med allt på en dag och en väldigt sen avslutning men det känns kul med något nytt. Fredrik hade en bra helg på Anderstorp och den känslan hoppas vi ta med oss till Mantorp så Fredrik kan slåss om segrarna imorgon igen. Erik hade tyvärr motorproblem på Anderstorp så vi hoppas att han får en bättre dag på Mantorp och kan ta viktiga poäng. Vi ser fram emot en annorlunda tävlingsdag imorgon!

Bara halva banan används på Mantorp när den korta slingan används och bilarna viker av efter ungefär halva dragstrippen och vänder tillbaka ut på start och mål igen. Varvrekordet för STCC på den korta slingan är 49,1 sekunder satt av Tommy Rustad 2000. Räkna med att det kommer att slås den här gången.

Tidsschema – STCC, Mantorp Park Torsdag 25 juni:

11:00 – 11:30 – Test 1
13:20 – 13:50 – Test 2
16:06 – 16:20 – Kval, Q1
16:25 – 16:45 – Kval, Q2
19:00 – 19:25 – Race 1
21:15 – 21:40 – Race 2

TV-sändningar:

Live online på www.svtplay.se

TV: SVT2 28 juni 18:00