Ny dubbel för Kristoffersson när Porscheförarna bjöd på stor underhållning

Johan Kristoffersson tog en dubbelseger i kvällsracet på Mantorp Park. Han ryckte därmed ifrån ytterligare i mästerskapstoppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
I det andra, och avslutande racet, slutade Jocke Mangs tvåa efter en dramatisk avslutning och Lars-Bertil Rantzow erövrade sin första pallplats för säsongen.
I Porsche Approved Cup tog norrmannen Geir Svendsen en efterlängtad seger.

Kristoffersson, Mangs och Rantzow i all ära – det var 18-årige Carrera Cup-debutanten Robin Hansson som satte verklig färg på det sjätte racet i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia.
När Kristoffersson hamnade lite utanför banan i den första kurvan smet Hansson upp till andra plats bakom Jocke Mangs. På det andra varvet bromsade han sig förbi Magns. Från täten övertygade Hansson, men sviterna från flera sammanstörningar i det första heatet, som han tvingades bryta, skulle dessvärre spela honom ett spratt.
– Jag hade lite problem med bilen vilket gjorde att jag låste upp bromsarna och till slut höll det inte längre. Det blev punka, sa en besviken Hansson.

Med den pigge och offensive nykomlingen borta ur leken såg Jocke Mangs ut att gå mot sin första seger för säsongen. Men i samband med en varvning två varv från mål blev han lite hindrad.
– Det gjorde att jag fick puscha lite extra för att hålla Kristoffersson bakom mig och då bromsade jag på mig och han kunde ta sig förbi, sa Mangs.
Självklart var han besviken, men konstaterade samtidigt.
– Det var en kul fight.

Johan Kristoffersson var både glad och lite förvånad efteråt. Långt in i racet såg han ut att få nöja sig med andra eller rent av tredje plats.
– Jag tror att jag och Mangs var lite smartare när det gäller att hushålla med däcken, men Hansson ska ha beröm för sin friska körning, sa Kristoffersson.
Stämningen var på topp på pallen och gladast var nog skåningen Lars-Bertil Rantzow, som efter en halvbesvärlig inledning på säsongen fick kliva upp på pallen.
– Det var verkligen efterlängtat. Jag hade en kanonbil i dag, sa han med adress Mtech Competition.

Glad var även norrmannen Geir Svendsen, som följde upp andraplatsen i det första heatet med säsongens första seger i Porsche Approved Cup.
– Kul att få visa vad jag kan, konstaterade norrmannen och gratulerades av kompisarna på pallen, Anders Conradzon och Kenneth Pantzar.