Wernersson tog nödvändig seger

För Andreas Wernersson var en seger nödvändig för att Henric Skoog inte skulle springa från för mycket i Clio Cup-mästerskapet. Och Wernersson lyckades vinna första heatet på Mantorp.
– För mästerskapets skull var det kul, annars hade han ”Henke” dödat det redan nu, sa Wernersson.

Skoog tog starten från pole position och men var hela tiden hårt uppvaktad av Wernersson. Och på fjärde varvet gjorde Skoog ett misstag och körde av och Wernersson kom förbi.
– Min plan var att åka med och stressa honom och den här gången gjorde han faktiskt ett misstag, sa Wernersson som i och med segern knappade in sju poäng på Skoog. Skoog leder dock fortfarande stort, marginalen är hel 46 poäng.

Skoog var inte nöjd med sin insats. Att han gör ett misstag tillhör inte vanligheterna.
– Det var två missar. Den första gick väl an men den andra är jag riktigt besviken över, sa han.
Skoog skulle varva Heidi Ryrlen men bromsade på sig.
– Hon gjorde inget fel, det var jag som missade. Jag är besviken på mig själv.

Trean Albin Wärnelöv var desto gladare. Han hade en stentuff fajt med fyran Niclas Oscarsson men höll undan.
– Jag är sjukt glad. Däckstrycket stack i mitten av racet och det började glida rejält och jag kämpade mot allt jag kunde, Niclas åkte nog fortare men jag tycker jag förtjänade pallplatsen, sa han.

Janne Gustafsson fick tekniska problem tidigt racet och tvingades bryta. Troligtvis kommer han inte till start i andra racet. Joel Jern och Otto Tjäder kom inte till start. Jern körde sönder sin bil i kvalet och kommer inte till start i andra racet heller. Däremot ser det bättre ut med Tjäders möjligheter att ställa upp i andra heatet.