Blandad pott för WestCoast Racing i skymningen på Mantorp Park

Det blev en blandad dag resultatmässigt för WestCoast Racing när STCC:s första kvällsrace avgjordes på Mantorp Parks korta slinga. Trots en bra poängdag fick Fredrik Larsson se sin andraplats i mästerskapet bytas till en tredjeplats. Han tog ändå med sig positiva besked inför hemmaracet i Falkenberg om två veckor.

Det blev en andraplats i kvalet och viktiga poäng följt av en tredjeplats i det första racet och en fjärdeplats i det andra trots en avåkning.
– Det är egentligen inte dåligt att sluta fyra efter att ha startat nia i det andra racet men det räckte inte till idag, konstaterade Fredrik. Jag är väldigt irriterad på min avåkning i det andra racet, jag gjorde ett misstag men tack vare att så många andra också gjorde misstag kunde jag ändå rädda lite poäng. Andraplatsen i kvalet och tredjeplatsen i det första racet innebar ändå att vi inte tappade så mycket.

Det första racet blev ganska odramatiskt men som så ofta bjöd det andra med omvänd startordning på desto mer dramatik. Fredrik smög med de andra toppbilarna som startade långt bak men en avåkning i första kurvan gjorde att han tappade mark. Tack vare andras misstag blev det ändå en fjärdeplats men för Fredrik var ett viktigare kvitto att han hela dagen haft bra fart och kunde avsluta med bästa varvtid i andra racet.
– Äntligen känns det som vi lyckats hitta bra fart i bilen för både kval och race och idag kunde jag matcha Volvobilarnas pace hela tiden. Vi tappade lite i mästerskapet men nu har vi farten och hemma i Falkenberg ska jag baske mig spöa de där Volvobilarna och ha dem bakom mig, lovade Fredrik.

Erik Jonsson hoppades inför tävlingsdagen på Mantorp på två hela race med målgång och poäng i bägge och det målet uppfylldes med en niondeplats och en tiondeplats. Men ett stökigt andra race där Erik startade i pole men blev påkörd av Richard Göransson och senare snurrade på grus i omstarten var han ändå inte helt nöjd.
– Det blir lite bättre när jag låtit känslorna svalna men just nu är jag lite besviken, tyckte Erik. Det var lite lekstuga i det andra racet och lite väl närgånget vilket är tråkigt. Det blev i alla fall målgång och poäng i båda racen och jag känner att jag gjort framsteg fartmässigt vilket kanske är ännu viktigare. Det hoppas jag kunna ta med mig till Falkenberg.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth fick summera teamets dag på Mantorp Park.
– En lång dag för teamet med alla pass samlade på en och samma dag men ett kul nytt grepp med kvällsrace mitt i veckan. Fredrik hade egentligen en bra dag poängmässigt men det räckte inte till. Det positiva är att vi inför hemmabanan i Falkenberg nu verkar ha hittat den fart vi behöver för att utmana och vi ser fram emot Västkustloppet, sammanfattade Dick.

I mästerskapet ligger nu Fredrik Larsson trea, 40 poäng efter ledande Thed Björk, och Erik Jonsson är tia. Dagens race från Mantorp Park finns tillgängligt på SVT Play och ett sammandrag sänds i SVT 2 28 juni kl 18:00. Nästa race är Västkustloppet i Falkenberg 10-11 juli.

Resultat – STCC Mantorp Park Kvällsrace, race 1:

1. Thed Björk, Polestar Racing, 21:00.211
2. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.782
3. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +2.388
4. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +7.453
5. Richard Göransson, Team Tidö, +8.957
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +9.884
7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +10.784
8. Erik Johansson, Team Kia, +11.324
9. Erik Jonsson, Sportpromotion , +12.922
10. Kevin Aabol, Team Kia, +17.628
11. Roger Samuelsson, Team Tidö, +28.697
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF

Resultat – STCC Mantorp Park Kvällsrace, race 2:

1. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, 22:10.722
2. Thed Björk, Polestar Racing, +0.223
3. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1.258
4. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.513
5. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +2.436
6. Richard Göransson, Team Tidö, +5.904
7. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +6.198
8. Kevin Aabol, Team Kia, +7.533
9. Roger Samuelsson, Team Tidö, +7.645
10. Erik Jonsson, Sportpromotion , +13.553
11. Erik Johansson, Team Kia, +6 Laps
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF