Säsongens andra pallplacering för PWR Racing Team

PWR Racing Team laddade för fullt i den tredje STCC-deltävlingen. Och på ett mörknande Mantorp Park var Daniel snubblande när en seger när Emma tog sin andra pallplacering för säsongen. Något som bidrog till att teamet är fortsatt tvåa i teammästerskapet.
– Jag är enormt glad över att kunna följa upp pallplaceringen från Anderstorp med detta! Det är bara att konstatera att det lönar sig att göra sitt eget race ibland, säger en glädjefylld Emma. Video från pallen
Ett struligt kval för Haglöf med en huv som lossnade resulterade i en sjunde respektive åttondeplats i Q1 och Q2. Emma lyckades bättre och knep åt sig en femteplats i båda kvalpassen.
När det var racedags visade sig race nummer två bli klart mest händelserikt. Här gör Daniel en bra start och är efter några varv med och slåss i toppen av fältet. Efter flera varv med många bra attacker mot förstaplatsen gör Daniel ett försök i sista kurvan med ett fåtal varv kvar. Han tar sig förbi, men tyvärr håller det inte hela vägen då tvåan dyker på insidan i nästa kurva vilket slutar med båda bilarna vid sidan av banan.
– Jag låg och pressade ordentligt mot förstaplatsen hela racet. När vi närmade oss slutet fanns inget annat än att gå för segern. Tråkigt nog höll det inte hela vägen in i mål, säger en besviken Haglöf som ändå är glad att det hela resulterade i en pallplats för teamkamraten.
I första racet som var relativt händelsefattigt kör Daniel upp sig två placeringar och slutar sexa med Emma skuggandes på en sjundeplats. Fullständiga resultatlistor
– Precis som på Anderstorp presterar båda förarna bra under racen och det känns oerhört skönt att kunna följa upp med ytterligare en pallplacering. Jag ser fram emot att kunna bättra på kvalspeeden ytterligare till Falkenberg. Då blir vi ordentligt farliga, säger teamchef Daniel Andersson.