Kanonstart av Wärnelöv som drömmer om första segern

2014 stod Albin Wärnelöv på pallen fyra gånger i Renault Clio Cup.
Efter åtta av årets lopp är han redan uppe i fem prisutdelningar.
Senast på Mantorp Park var han trea och tvåa.
– Nu längtar vi efter första segern, säger Wärnelöv inför den fyra heat intensiva deltävlingen i Falkenberg 10-12 juli.

Med storlek 40 har han en av Clio Cups minsta gasfötter. Men det märks inte i mästerskapstabellen. Där är Albin Wärnelöv, 27 år, trea efter de inledande deltävlingarna.
– Vi har haft ett bra flyt i början på serien, men har också jobbat stenhårt för att skaffa oss den kunskap som krävs för att utveckla min körning och hur vi ska jobba teamet. Vi har pratat med ingenjörer och andra i klasser som STCC och Porsche Carrera Cup och skaffat oss ett stort nätverk, berättar Albin.
Experion Racing Team är familjeteamet där Albin kör bilen, brorsan Johan är chefsmekaniker och pappa Johnny teamchef. När de debuterade i Clio Cup för två år sedan hade ingen tidigare erfarenhet av racing.
Teamet är fortfarande under utveckling, men flyttar ständigt fram sina positioner. Speciellt påtagligt var det under fjolåret då resultaten förbättrades högst påtagligt.
– Vi hade en snabb utveckling 2014. I år handlar det mer om finskruvande, säger Albin, som i det andra racet på Mantorp Park rullade i mål som tvåa bakom mästerskapsledande Henric Skoog.
– Där kändes det som om jag hade lite häng på honom, men han startade etta och jag femma vilket gjorde att jag inte kom tillräckligt nära för att utmana om segern.
Att erövra en raceseger är Albin Wärnelövs nästa dröm, utmaning och mål. Även om han inte stått överst på pallen ännu har hans namn figurerat överst i resultatlistorna i årets serie. I Anderstorp gjorde han nämligen ett mycket bra kval vilket gav honom i dubbla pole positions.
De lyckades han inte förvalta den gången, men Wärnelöv jobbar vidare med sikte på att förverkliga sina drömmar om racesegrar och att ta in på Henric Skoog och Andreas Wernersson i tabelltoppen.