Hampus Lindkvist revanschsugen inför Västkustloppet

Han åkte hem från Skövde med en tredjeplats i V8 Thunder Cars-tabellen i bagaget efter att ha blivit tvåa i första heatet och femma i det andra – Hampus Lindkvist klev fram som en utmanare om titeln. Sen började eländet. På Anderstorp gick kardanaxlarna av i båda heaten och på Mantorp Park blev han bara sjua och åtta. Inför Västkustloppet ligger han åtta i tabellen.

– Det började fantastiskt bra, det gick över förväntan, sen gick allt åt helsike på Anderstorp, säger Hampus. På Mantorp hade vi farten men marginalerna var inte på min sida. Jag misslyckades lite i kvalet och var av banan i båda racen. När det är så pass jämnt kan man inte göra såna misstag.

Hampus hade fjärde bästa tid i kvalet, hans näst bästa tid räckte dock inte till för mer än sjunde startruta i det första heatet. Han hade fjärde och femte snabbaste varvtid i de båda heaten – att han är snabb råder det inget tvivel om.

– Farten fanns och grejerna höll, säger Hampus. Jag var med och högg på topp tre i det andra heatet men gjorde en liten tabbe utan att vara direkt stressad och tappade bakvagnen i parisen.

Efter den fantastiska inledningen i Skövde-premiären är Hampus revanschsugen och ställer om siktet inför Västkustloppet i Falkenberg kommande helg och resten av säsongen.

– Det är en snabb bana som kan passa mig. Det är höga hastigheter och hårda inbromsningar, säger Hampus. Målsättningen är att rädda upp säsongen, att ta mig så högt upp som möjligt i tabellen trots två dåliga race men det blir svårt om inte de andra gör bort sig ordentligt. Jag siktar fortfarande på att konkurrera om placeringar i toppen av racen och det är full satsning som gäller.

SM-tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 127
  2. Stein Frederic Akre 104
  3. Mattias Lindberg 85
  4. Marcus Palnér 60
  5. Andreas Ahlberg 48
  6. Fredric Magnusson 43
  7. Patric Sundel 38
  8. Hampus Lindkvist 38
  9. Joakim Ahlberg 24
  10. Erik Stillman 16


Tidsschema Västkustloppet: V8 Thunder Cars

Fredag 10 juli

11:05 Test
15:30 Kval

Lördag 11 juli

09:55 Heat 1
11:00 Förarpresentation i övre depån
14:50 Heat 2

Se Västkustloppet direkt i SVTPlay kl. 12:30 – 16:00