Hemmaplan i Västkustloppet för WestCoast Racing

Traditionsenligt är det dags för Västkustloppet i Falkenberg inför det stundande sommaruppehållet i STCC. Det innebär hemmaplan för WestCoast Racing och höga förväntningar om bra resultat på den snabba Falkenbergsbanan.

Fredrik Larsson är trea i mästerskapet inför helgen och han har högt ställda mål inför hemmabanan. Larsson lämnade Mantorp senast med två andraplatser och en fjärdeplats men var inte nöjd och hungrig på revansch i Falkenberg.
– Det var egentligen inte dålig poängskörd men jag vill ha betydligt mer i Falkenberg, lovar Fredrik. Jag känner att vi äntligen hittat farten i bilen både för kval och race och nu ska det bli åka av. Falkenberg är min bana och nu ska vi kriga och baske mig ha Volvobilarna bakom oss!

Erik Jonsson ser också fram emot Falkenberg. Efter poäng i båda racen på Mantorp och ännu en tiondeplats i kvalet och pole i det andra racet ser han nu fram emot att förbättra poängskörden på Västkusten.
– Jag siktar på att ta ytterligare ett kliv framåt. Jag har prenumererat på tiondeplatsen i kvalet i år vilket visserligen ger pole men målet är att kvala högre. Jag hoppas kunna dra nytta av Fredriks kunskaper om Falkenbergsbanan och ta mycket poäng i helgen.

Västkustloppet körs enligt sedvanligt upplägg med träning och kval på fredag och de två racen på lördag.

Tidsschema – Västkustloppet:

Fredag 10 juli:

10:25 – Test 1
13:05 – Test 2
16:35 – Q1, kval 1
16:55 – Q2, kval 2

Lördag 11 juli:

12:40 – Race 1
15:30 – Race 2

Mästerskapsställning – STCC topp 5: 

1: Thed Björk 181 poäng
2: Fredrik Ekblom 156 poäng
3: Fredrik Larsson 141 poäng
4: Mattias Andersson 87 poäng
5: Richard Göransson 83 poäng

10: Erik Jonsson 12 poäng