Fredrik Larsson vinner och tar in i mästerskapet

Fredrik Larsson vann båda heaten i Västkustloppet hemma i Falkenberg men ett domslut och 30 sekunders tidstillägg i det andra racet gjorde att han lämnar Falkenberg med en seger och en åttondeplats från lördagen. Trots det blev det ändå en bra mästerskapsdag för Larsson som nu bara är 20 poäng efter inför de tre sista helgerna.

Fredrik vann det första racet i stor stil från pole position och tog in värdefulla poäng på Ekblom och Thed Björk som gick i mål som tvåa respektive trea. I det andra racet med omvänd startordning blev det som väntat händelserikt. Fredrik Ekblom försvann redan i starten.Fredrik Larsson tog sig igenom kalabaliken i starten och började jaga efter Thed Björk framför honom. Med sju varv kvar var de båda bakom ledande Prins Carl Philip när Fredrik bromsade sig upp bredvid Thed Björk i första kurvan. Det blev kontakt mellan de två, Thed bröt men Fredrik kunde fortsätta och med några få varv kvar var han ikapp och förbi prinsen och gick i mål som segrare. Strax efteråt fick han dock 30-sekunders tidstillägg för incidenten med Thed vilket gjorde att han istället blev åtta.
– Det var en tuff omkörning men inte på något sätt oschysst, tycker Fredrik. Jag kom upp bredvid Thed som stängde otroligt mycket och tryckte ut mig över curbsen. Då är det svårt att bromsa effektivt och vi får kontakt men jag har sett mycket värre grejer än det här och har svårt att förstå straffet.

Med en seger och 18 poäng från kvalet igår samt en åttondeplats i andra racet där både Thed Björk och Fredrik Ekblom var poänglösa blev det ändå en bra mästerskapsdag för Larsson som nu bara är 20 poäng från ledningen.
– Segern i det första racet var jätteviktig för mästerskapet och det var väldigt skönt att vinna på hemmaplan. Domslutet till trots har vi ändå haft en bra dag i mästerskapet och vi är på rätt spår nu. Vi ger absolut inte upp och nu är det fight om mästerskapet de tre sista helgerna!

Erik Jonsson hade också en bra poängdag i Falkenberg och tog en sjundeplats och en sjätteplats i de  två racen, ett välkommet resultat efter en svår inledning på helgen.
– Jag har haft svårt att få till farten i både bilen och mig själv den här helgen. Jag har kört så fort jag kunnat men det har inte gått fort nog. Det positiva är att vi hade två bra raceresultat och jag tog lagom med risker, sammanfattar Erik.

Nästa tävlingshelg är 14-15 augusti på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Resultat – Västkustloppet, race 1:

1. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, 20:14.098
2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +1.408
3. Thed Björk, Polestar Racing, +2.000
4. Richard Göransson, Team Tidö, +7.029
5. Erik Johansson, Team Kia, +12.814
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +31.952
7. Erik Jonsson, Sportpromotion , +32.253
8. Emelie Liljeström, Team Kia, +41.995
9. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1 Lap
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
11. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +5 Laps

Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, DNF
Kevin Aabol, Team Kia, DNF

Resultat – Västkustloppet, race 2:

1. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, 21:13.572
2. Richard Göransson, Team Tidö, +0.612
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +3.482
4. Erik Johansson, Team Kia, +11.419
5. Kevin Aabol, Team Kia, +11.584
6. Erik Jonsson, Sportpromotion , +11.920
7. Emelie Liljeström, Team Kia, +25.074
8. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +26.792
9. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1 Lap
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
11. Thed Björk, Polestar Racing, +7 Laps

Daniel Haglöf, PWR Racing Team, DNF
Fredrik Ekblom, Polestar Racing, DNF