PWR dominans under Swedish-GT helgen

Det blev dubbelseger för PWR Racing Team med Daniel Haglöf och Poker Wallenberg under Västkustloppet i Falkenberg. Lamborghini-duon gjorde ett exemplariskt jobb under helgens båda race och tog hem två säkra segrar.

– I det första racet var det Pokers förtjänst att vi tog hem segern, han gav mig en lucka på åtta sekunder att förvalta och gjorde segern möjlig, vi har mycket vikt i bilen och det påverkade framförallt farten mitt i kurvorna, men det är väldigt skönt med fyra raka segrar. Säger en nöjd Daniel Haglöf efter succé helgen.

 

Bakom Haglöf/Wallenberg var det idel Porschar på pallen under de båda racen. Under lördagens deltävling var det duon med Ola Nilsson och Thomas Karlsson som jagade under racet och Ola bjöd på en imponerande körning under sin avslutande stint. Nilsson/Karlsson stod även på pallen under söndagens deltävling, då med en tredjeplats efter en drive through bestraffning efter en miss under depåstoppet.

– Det var inte en optimal start i det andra racet och det blev svårt att hota om ledningen när vi fastnade så pass länge bakom Patrik Skoog. Var Ola Nilssons kommentar efter det andra racet.

Lördagens deltävling blev en kontrollerad historia för topp-förarna och det var tidigt klart hur placeringarna kring pallen skulle fördelas. Bakom Haglöf/Wallenberg och Nilsson/Karlsson så blev det en tredjeplats för Ingvar Mattson/Jimmy Johansson i sin Porsche 991 Cup. Mattson/Johanssons chanser till ytterligare en pallplats under söndagen försvann dock efter ett stop and go straff i depån efter en miss från teamet.

Söndagens bästa Porsche blev istället norrmannen Peter Höst Hansen som delade föraruppdraget med dansken Mikkel O Pedersen som var inblandad i en inledande fight med Patrik Skoog och Jimmy Johansson. Jämnheten blev dock styrkan för Hansen/Pedersen och de krönte söndagens fina körning med en total andraplats.

 

I den mindre GT4 klassen blev det en dubbelseger för Håkan Ricknäs/Magnus Holmström som drog det längsta strået före Kari Mäkinen/ Thomas Belfrage som i sin Ferrari 360 tog hem en dubbel andraplats under helgen.

 

 Resultat Swedish GT Race-1

 1. D. Haglöf/P. Wallenberg, PWR Racing Team,
 2. T. Karlsson/O. Nilsson, Mtech Competition,
 3. I. Mattsson/ J. Johansson, Mattssons Fasteners,
 4. P. Høst Hansen, —,
 5. M. Babalus/C. Hobohm, Babalus ,
 6. F. Århage, —,
 7. F. Behring/K. Rydgren, PFI Racing
 8. H. Ricknäs/M. Holmström,
 9. T. Belfrage/K. Mäkinen, —,
 10. P. Eriksson/R. Sundkvist, Paul Eriksson,
 11. Skoog/G. Bard, PFI Racing,

 

Resultat Swedish GT Race-2

 1. Haglöf/P. Wallenberg, PWR Racing Team,
 2. P. Höst Hansen/M. Pedersen, Norges Racing,
 3. T. Karlsson/O. Nilsson, MTech,
 4. I. Mattson/J. Johansson, Mattson fasteners,
 5. H. Ricknäs/M. Holmström
 6. F. Behring /K. Rydgren, PFI Racing
 7. T. Belfrage/K. Mäkinen,
 8. M. Babalus/C. Hobohm, Autoropa