Svensson, Puhakka och Korpivaara dominerade i Formel Renualt i Falkenberg

Två finländare och en Svensson dominerade Formel Renault 1,6 i helgens tävlingar på Falkenbergs motorbana. Juuso Puhakka blev poängbäst tätt följd av Robert Svensson. Båda stod på pallen efter alla tre race.

För Ilmari Korpivaa blev det ”bara” två prisutdelningar, men hans insats räckte ändå till att överta mästerskapsledningen.

Juuso Puhakka avslutade en bra helg i Falkenberg på ett perfekt sätt genom att vinna det avslutande racet.

– Trea i det första, tvåa i det andra och seger i det sista. Vilken perfekt helg. Jag har gjort stora framsteg sedan debuten i Skövde i maj månad och att få ta min första seger här känns givetvis stort, sa Puhakka, som tävlar för Finndrive.

För samma team kör Ilmari Korpivaara, som kom till Halland som mästerskapstvåa bakom skåningen Oliver Söderström. Finländaren inledde med en seger och avslutade med en andraplats. Racet däremellan bröt han dessvärre och då återtog Söderström, som blev trea i det heatet, ledningen i tabellen.

Men Söderström råkade ut för tekniska bekymmer i det sista och fick återigen släppa tätpositionen ifrån sig.

Inför nästa deltävling toppar Korpivaara tabellen 13 poäng före Söderström. En spännande fortsättning är att vänta.

Robert Svensson var den av de svenska förarna som lyckades bäst i årets fjärde deltävling. Efter en andraplats i lördags blev han etta och trea i söndagens båda race. I det första av dessa bjöd han på sevärd underhållning. Från tredje position attackerade Söderhamnsföraren, som numera bor och jobbar i Västerås, Puhakka och Korpivaara i den sista kurvan på det första varvet. Han körde om båda på yttern, tog ledningen i racet och öppnade upp en stor lucka.

– Vi hade ställt in bilen så att det skulle vara startsnabb. Därför hade jag också det fäste som behövdes för att lyckas med omkörningen, förklarade Svensson, som stått överst på pallen i Formel Renault 1,6 vid ett tillfälle tidigare.

– Det var i Estland i fjol, men då var jag bara trea över mållinjen. Den segern fick jag efter bestraffningar.

I Falkenberg var det aldrig något snack om saken även om Puhakka, Oliver Söderström och Reuben Kressner närmade sig bakifrån mot slutet av loppet.

– Men jag kände mig inte direkt hotad. Jag var mest orolig över för eventuella varvningar, men dessbättre blev det inga.

Bakom ovan nämnda var Reuben Kressner och mästerskapsfyran, tysken Laurents Hörr, mest framgångsrika avslutningsdagen i Falkenberg. Båda noterades för en fjärde och en femteplats och bjöd dessutom på mycket bra racing.