Tredje raka segern i Swedish GT

PWR Racing Team summerar en dag med både mot- och medgångar. Den klara ljuspunkten får segern med Lamborghinin i Swedish GT stå för. Juniorerna körde bra men mästerskapsledande Oliver Söderström var långt ifrån nöjd med sin fjärdeplats, trots start i ruta sju. I övrigt blev det en lite tyngre dag på jobbet för dalateamet. I STCC lyckades varken Emma eller Daniel slå sig in bland topp fem efter en rad incidenter och tekniska problem.
Dagen började med GT-kval där Poker satte snabbaste varvtiden och därmed fick starta först i eftermiddagens race. Därifrån förvaltade teamet ledningen enligt plan och körde hem säsongens tredje seger av tre möjliga i Swedish GT.
– Enormt kul och starkt av oss att fortsätta på samma linje som i Anderstorp, jag stortrivs i Lamborghinin och ser redan fram emot att köra morgondagens race, sade Poker Wallenberg efter dagens seger.
I race ett i STCC slutar Emma elva efter en situation som medförde att både främre stötfångare och huv lossnade. Daniel visade prov på bra fart men blev påkörd bakifrån i slutet på start- och målrakan under ett av de inledande varven. Efter detta krävdes ett depåstopp och förlorad tid som aldrig gick att köra ikapp, något som resulterade i en elfteplats.
Om race ett var fyllt av incidenter var dagens andra race de tekniska problemens motsvarighet. Daniel låg på en klar andraplats när växellådan slutade fungera. Problemet kunde inte åtgärdas och racet fick ett snöpligt slut. Emma fick även hon dras med ett problem som krävde ett kortare depåstopp, men chansen på framskjutna placeringar uteblev och hon gick i mål på en niondeplats.
– Vi hade större förhoppningar än så här inför helgen och med all rätt. Både Daniel och Emma har varit snabba och kört till sig bra placeringar på Falkenberg tidigare. Men ibland går saker utanför ens kontroll fel, då blir det svårt att göra bra resultat. Riktigt tråkigt, men nu laddar vi för fullt mot nästa racehelg på Gelleråsen, avslutar teamchef Daniel Andersson.