Titelkampen går vidare när Renault Clio Cup slår deltagarrekord på Kinnekulle Ring

Henric Skoog mot Andreas Wernersson. Duellen om mästerskapstiteln i Renault Clio Cup går vidare på Kinnekulle Ring i helgen.

Raceweek med SSK som arrangör lockar ett rekordstort startfält i klassen. 

– Det blir 18 stycken den här helgen och innan säsongen är över har jag en förhoppning om att få se heat med 20 bilar, säger cupansvarige Göran Olsson.

Renault Clio Cup är en populär supportklass i STCC. Kommande helg gör klassen ett gästspel i SKK-serien vars största tävling under säsongen är klassiska Raceweek.

Totalt har 18 förare anmält sig till Clio Cup på Kinnekulle Ring. Debuterar i klassen gör Erik Bohlin, SMK Trollhättan och Mark Eckerström, som kör för PFI Racing. Båda kommer till start i ”JSM-bilen” Clio RS3, men är för gamla för att tävla om poäng i juniormästerskapet.

Inför helgens tävling toppas Renault Clio Cup av Henric Skoog från Torshälla och PFI Racing. Han tog kommandot redan i premiären i Skövde, men senast i Falkenberg vann främste utmanaren, tvåfaldige Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson, alla fyra heat och tog in 36 poäng.

– Nu återstår 20 poäng till Skoog. Det är match igen, konstaterar en taggad Wernersson inför tävlingen på hemmaplan.

Från hemmet i lilla Öttum till banan på Kinnekulle vid Vänerns sydöstra strand har han bara en halvtimmes resa.

Någon fördel av hemmabana kommer västgöten, som tävlar för Lidköpingsbaserade STC Racing Team, emellertid inte ha. Henric Skoog, som tidigare kört i SSK-serien, har både fler tävlingar och varv på banan.

– Och jag trivs på den, intygar Skoog, som beskriver Kinnekulle Ring som både teknisk, snabb och smal.

Henric Skoog och Andreas Wernersson har dominerat Clio Cup stort hittills den här säsongen och är långt före alla andra i mästerskapstabellen. Nästan lika klar trea är Albin Wärnelöv, men bakom honom är det jämnt med fem förare – Janne Gustavsson, Nicklas Oscarsson, Peter Larsson, Julle Ljungdahl och Axel Mörner – inom elva poäng.

Sjundeplacerade Ljungdahl toppar dessutom junior-SM efter fyra raka segrar i Falkenberg. Tidigare mästerskapsledaren Marcus Annervi hade inget flyt alls i den senaste deltävlingen och är 48 poäng bakom Ljungdahl i tabellen.

Bakom toppduon är det jämt mellan teamkompisarna i STC Racing Team, Anthon Caldana och Joel Jern.

Otto Tjäder, som bytte från Formel Renault 1,6 till Clio Cup efter säsongens första deltävling, är fyra och inte långt ifrån STC-duon. Tjäder var stabil i Falkenberg där han radade upp fyra raka pallplatser.

Tidsschema Clio Cup, Kinnekulle Ring, 24-26 juli

Fredag 24 juli

Kl 11.00: Fri träning.

Kl 15.25: Fri träning.

Lördag 24 juli

Kl 09.00-09.20: Kval

Ca kl 12.00: Race 1.

Söndag 25 juli

Ca kl 14.00: Race 2