Full fart på och vid sidan av banan på Prins Carl Philips Racing Pokal

Hårda fajter på banan och mycket att titta på vid sidan av, det lovar Camilla Börjesson, ordförande för Lidköpings Karting Klubb som står som värd för Lidköping Open där Prins Carl Philips Racing Pokal avgörs i helgen.
– Vi har över 180 deltagare i sex olika klasser som kommer att tävla i helgens alla heat. Lidköping Open har blivit en stor framgång för oss som klubb och att vi får vara med och arrangera Prins Carl Philips Racing Pokal har haft stor betydelse för det.
Tre av de klasser som körs i helgens tävlingar ingår i Prins Carl Philips Racing Pokal, ett pris som instiftades 2013 på prinsens initiativ. Syftet är att hjälpa unga kartingförare att ta steget vidare till banracing och det har kommit att prägla hela evenemanget.
– Det kommer att finnas mycket att titta på vid sidan av tävlingarna, fortsätter Camilla Börjesson. Vi har bland annat Janne Gustafssons Clio Cup-team här med sina bilar och förare, Andreas Wernersson, Anton Caldana och Joel Jern – samtliga är dessutom från Lidköpings Karting Klubb.
Utöver de lokala förarna gästas Lidköping Open även av Carrera Cup-föraren Mats ”Snickar-Matte” Karlsson, känd från TV-programmet Bygglov, som kommer att tävla i DD2-klassen på lördag. I STCC:s trailer visas också prins Carl Philips STCC-bil upp, samma som han tog sin första STCC-seger med i Falkenberg för några veckor sedan.
– För den som vill veta mer om hur man börjar med karting kommer vi även att ha ett antal olika kartingmodeller att visa upp i STCC:s trailer, säger Camilla Börjesson. Prins Carl Philips Racing Pokal inspirerar inte bara kartingförare som vill vidare, intresset för att börja köra karting växer och det behovet vill vi naturligtvis tillgodose.
Grindarna till Lidköpings Motorstadion slår upp klockan 09:00 på lördag, samma tid på söndag och entréavgiften är 50 kronor. Tidsschema hittar du här!
Prins Carl Philips Racing Pokal instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip. Samarbetspartners i genomförandet är STCC, Lidköpings Karting Klubb, Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobil Klubben, Renault Sverige och CTEK. Lidköping Open avgörs den 8-9 augusti. De klasser som tävlar om Prins Carl Philips Racing Pokal är Junior 60, KF Junior och KZ2.