Fullt startfält i Legends Cup när STCC kommer till Gelleråsen och Kanonloppet

I torsdags stängde anmälan för nya succé-klassen Legends, 40 bilar kommer till start i det klassiska Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga. Tävlingarna är ett samarrngemang mellan STCC och SPVM.

De häftiga Hot-rod bilarna har varit en stor snackis inom svensk-racing under en längre tid och inför tävlingen i samband med STCC har intresset för klassen växt ytterligare en dimension. Trycket på anmälningarna har varit så stort att man fått stänga anmälan och maximera startfältet till 40 bilar till racet på Karlskoga Motorstadion. Seriens popularitet går inte att ta miste på och nu satsar klassen hårt för att bjuda på show på Kanonloppet.

– Det är det klart största startfältet i svensk racing sedan 80-talet ihop med STCC, det kommer bli en helt fantastisk show för publiken på Karlskoga Motorstadion. Säger Jan ”Flash” Nilsson som gjort en bejublad comeback i klassen.

Legends klassen startade sin bana i Sverige 2012 och har haft en ständigt uppåtgående kurva sedan starten. Överkomliga priser på bil och material tillsammans med den spektakulära och publikfriande racingen har varit klassens stora ledstjärna och publiken har älskat bilarna ända sedan först tävlingen. Inom Sverige finns det redan över 70 st Legends bilar i landet. Klassen bjuder förarna på mycket körning för en relativt låg ekonomisk insats, likväl som en fantastisk show för publiken.

Legensd Cup kör 2 st deltävlingar under lördagen när STCC gästar Karlskoga Motorstadion den 14-16 augusti