STCC-kvintett omfattas av de nya viktreglerna i Kanonloppet

Fem förare omfattas av de nya viktreglerna i STCC när mästerskapet gästar Gelleråsbanan i Karlskoga 14-15 augusti.

Förutom toppkvartetten Thed Björk, Fredrik Ekblom, Fredrik Larsson och Richard Göransson kommer sensationsvinnaren från Falkenberg, prins Carl Philip Bernadotte, att genomföra Kanonloppet med extravikt i sin Volvo.

Det var efter deltävlingen i Falkenberg som STCC AB i samarbete med mästerskapets samtliga team tog beslut om att från och med årets femte deltävling införa en regel om placeringsvikter.

I Karlskoga, och de kvarvarande deltävlingarna på Solvalla och Ring Knutstorp, får de tre främsta förarna i mästerskapstabellen extravikt enligt skalan 30, 20 och 10 kg.

Extravikt enligt samma skala kommer även den trio förare få som i den senaste deltävlingens båda race (ej kval) samlade flest poäng.

I Kanonloppet på Gelleråsbanan kommer Thed Björk, Fredrik Ekblom och Fredrik Larsson att ha 30, 20 respektive 10 kg för sin placering i tabellen.

För sin insats i föregående deltävling får Richard Göransson 30 kg, Fredrik Larsson 20 kg och Carl Philip Bernadotte 10 kg. I de båda racen i Falkenberg samlade trion ihop 30, 29 respektive 25 poäng.

Placeringsvikter Karlskoga 14-15 augusti

Thed Björk, 30 kg

Fredrik Larsson, 30 kg

Richard Göransson, 30 kg

Fredrik Ekblom, 20 kg

Carl Philip Bernadotte, 10 kg