Stora startfält och stenhård kamp i STCC på Kanonloppet

 Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen, är en institution i svensk racing. Årets upplaga som körs i helgen den 14-15 augusti med en extradag för supportklasserna inlagd den 16:e, bjuder på stora startfält, en depå som svämmar över av bilar och en kamp om STCC-titeln som håller på att utvecklas till en riktig thriller. Regerande mästaren Thed Björk från Volvo Polestar Racing som inledde säsongen starkt, utmanas av teamkollegan Fredrik Ekblom och WestCoast Racings Fredrik Larsson som båda har krupit allt närmre i tabellen. Frågan är också om prins Carl Philip kan upprepa succén från Falkenberg där han efter ett oerhört spännande andra heat kunde ta sin första seger i STCC någonsin.

 

I Carrera Cup Scandinavia leder Johan Kristoffersson tabellen överlägset efter att ha varit först över mållinjen i samtliga av årets heat men det betyder inte att racingen har varit odramatisk, tvärtom har Jocke Mangs, Oscar Palm, Robin Hansson och många fler sett till att publiken fått se spännande race från start till mål.

I superbilkännarens favoritklass Swedish GT ställer PWR Racing Team, som ju även deltar i STCC med Emma Kimiläinen och Daniel Haglöf, upp med sin Lamborghini Huracán Super Trofeo och det kommer att bli fler godbitar att vila ögonen på i helgen.

I Legends Cup, som ingår i det digra programmet, kommer racinglegendaren Janne ”Flash” Nilsson bland annat att utmana Karlskogaföraren Emil Persson som toppar tabellen. Explosiv racing i det lilla formatet utlovas!

Sportvagnsmästerskapet kommer till Kanonloppet med ett helt paket av sportvagnsklasser. Roadsport, Modsport, Clubman och Racersport ser till att det blir trångt på både banan och i depån. De får också sällskap av Lackdepån Ginetta GT5 Challenge och Porsche Sports Cup som gästar Kanonloppet den här helgen.