Fredrik Larsson i mästerskapsfokus inför Karlskoga

Efter sommaruppehållet är det dags för STCC att ta upp andra halvan av årets säsong och Fredrik Larsson har mästerskapet i fokus. Han var ett i mångas ögon mycket hårt dömt straff från att göra en riktigt bra poänghelg i Falkenberg och ta över mästerskapsledningen. Istället är han trea men bara 20 poäng från ledningen. Fredrik är också en av förarna som till den här helgen får dras med extravikt i bilen efter en regeländring från STCC som innebär att topp tre i mästerskapet och de tre bästa poängplockarna i de senaste två racen får straffvikt. För Fredriks del innebär det 30 kg extra i bilen i Karlskoga, 10 kg för tredjeplatsen i mästerskapet och 20 kg för att vara näst bästa poängplockare i Falkenberg.
– Jag kan inte säga att jag är ett fan av de nya reglerna men det är bara att gilla läget, konstaterar Fredrik. I helgen är det ändå ganska utjämnat mellan oss tre som slåss i mästerskapet så det är bara att köra på som vanligt.

Efter en tuff premiärhelg i Skövde har Fredrik Larsson hittat farten ordentligt och tagit rejält med poäng. Han känner att det nu är lite medvind och att fighten om mästerskapet är i full gång.
– I Falkenberg visade vi att det kan svänga snabbt så det gäller att vara alert. Vi har definitivt farten för att slåss med Volvo vilket vi  också gör nu.  I Karlskoga är det hemmaplan för både Thed och Fredrik Ekblom men jag känner mig ganska lugn. Det viktigaste är att inte ha några nollade race och samla mycket poäng så vi kan hålla fighten levande fram tills finalen.

För Erik Jonsson har det varit en första säsongshalva fylld med stolpe ut men efter ett sommaruppehåll kommer han nu laddad för att göra en bra andra säsongshalva.
– Det ska bli skönt att komma igång igen, säger Erik. Jag måste rycka upp mig och vi som team måste få till mer fart i min bil. Det har varit lite stolpe ut under första halvan av säsongen men nu är målet att göra en klart bättre andra halva av säsongen. Jag tror vi kan göra en bra helg i Karlskoga och målet är att försöka gå vidare till Q2.

Tidsschema – STCC, Karlskoga

Fredag 14/8:
14,55-15,25 – Test 1
17,25 – 17,55 – Test 2

Lördag 15/8:
09,25 – Q1
09,45 – Q2
14,05 – Race 1
16,15 – Race 2

Straffvikter – Karlskoga:

Thed Björk – 30 kg (P1 i mästerskapet=30 kg)
Fredrik Larsson – 30 kg (10 kg för P3 i mästerskapet + 20 kg för näst bästa poängplockare i senaste två racen)
Richard Göransson – 30 kg (30 kg för bästa poängplockare i Falkenberg)
Fredrik Ekblom – 20 kg (P2 i mästerskapet = 20 kg)
Carl Philip Bernadotte – 10 kg (10 kg för tredje bästa poängplockare i mästerskapet)

Max vikt = 60 kg (30 kg för P1 i mästerskapet + 30 kg för bästa poängplockare i senaste två racen)

STCC i TV: 

Live online i SVT Play
TV – SVT 2, sammandrag 16/8 kl 18:00