Team Tidö tar steget in i Ferrari-familjen

Team Tidö utvidgar sin tävlingsverksamhet och kommer vid sidan av sitt deltagande i STCC också att ställa upp i Swedish GT – Sveriges största mästerskap för GT-bilar – under Kanonloppet i Karlskoga.

 Team Tidös STCC-ess Richard Göransson kommer, i par med Autoropa-föraren Martin Nelson, att köra en Ferrari 458 Challenge Evolution vid helgens tävlingar på Gelleråsen. Teamets målsättning är att sätta press på den Lamborghini Huracán, rattad av Peter ”Poker” Wallenberg och Göranssons STCC-rival Daniel Haglöf, som hittills dominerat årets mästerskap.

Deltagandet markerar en återförening av konstellationen Göransson/Nelson, som tillsammans vann Swedish GT förra året. Nelson leder också för närvarande det europeiska Ferrari Challenge-mästerskapet.

Tidsschemat för årets upplaga av Kanonloppet gör det möjligt för Göransson att dubblera, och örebroaren kommer därmed att ställa upp i både STCC och Swedish GT under helgens arrangemang.
RICHARD GÖRANSSON (förare): ”Det blir en hektisk helg, men det är inte första gången jag ställs inför den typen av utmaning och det ska bli väldigt roligt att få tävla i Swedish GT igen. Martin och jag lyckades vinna mästerskapet förra året och den här gången är målet att ta upp kampen med Lamborghinin som fram till nu varit oslagbar. Ferrarin är fantastisk och jag kan lova att vi kommer laddade till start.”

 

37 år | 4 STCC-titlar | 39 heatsegrar (STCC) | Regerande Swedish GT-mästare | Örebro RC | www.richardgoransson.com |@Goransson

MARTIN NELSON (förare): ”Det här blir säsongens första tävling i Sverige för mig, vilket jag ser mycket fram emot. Det ska bli kul att få köra med Richard igen – det gick bra i fjol, och vi känner varandra väl vid det här laget. Dessutom känns det trevligt och spännande att göra det här tillsammans med Team Tidö.”

 

37 år | Regerande och flerfaldig Swedish GT-mästare | Totalledare, Ferrari Challenge Europe | Bjärred
DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Ferrari är ett av världens mest prestigefyllda varumärken, och en bil jag länge beskådat och beundrat på håll. Vi i Team Tidö är glada att få arbeta med det här projektet och har nu ännu större anledning att se fram emot helgens evenemang i Karlskoga.”