Haglöf/Wallenberg regerar i Swedish GT

Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg är hundraprocentiga hittills i Swedish GT. Under lördagen tog de sin femte raka fullpoängare då de styrde sin Lamborghini Huracán till seger på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.

Ola Nilsson/Thomas Karlsson blev tvåa i en Porsche 991 GT3 Cup och trea slutade Ferrari-duon Richard Göransson/Martin Nelson.

 

PWR Racing-duon Daniel Haglöf och Poker Wallenberg ser oslagbara ut i Swedish GT. Från sjunde startposition avancerade Wallenberg till fjärde plats lagom till förarbytet och sedan tog Haglöf över och lyfte Lamborginin hela vägen upp överst på pallen. Avgörandet kom i racets slutskede då dalkarlen körde om Ola Nilsson på yttern (!) i startkurvan.

– Där ute har man inte kört om så många genom åren, men jag bromsade sent och fick till svängen bra utan att driva ut för mycket, konstaterade Haglöf leende.

 

Ola Nilsson, som tog över efter en stark insats av Thomas Karlsson, försökte verkligen hålla undan för Haglöf, men fick ge sig.

– Thomas gjorde en fantastisk stint och jag kunde gå ut i ledning. Tyvärr gjorde jag ett misstag och körde på en däcktrave vilket resulterade i att ratten stod snett resten av racet. Det gjorde det inte lättare att försöka hålla Haglöf bakom, sa Ola och tillade:

– Men även om vi ge oss till slut tycker jag ändå att vi var närmare Lamborginin nu än tidigare.

 

Tredjeplacerade Nelson/Göransson ledde, men missade lite i samband med förarbytet vilket kostade både tid och ledning.

– Vi stannade nog ute ett varv för länge och dessutom blev det något tidstrul under förarbytet så där tappade vi ytterligare några sekunder, sa Göransson som dessutom hämmades av för smala framdäck på Ferrarin vilket resulterade i svår understyrning.

 

I det tolv bilar stora startfältet svarade Magnus Öhman för en stark insats i sin Porsche 991 GT3 Cup. Han var tvåa vid depåstoppet, men fick till slut nöja sig med fjärde plats i den hårda konkurrensen. Närmast efter sig hade Öhman märkeskollegorna, danska duon Peter Høst Hansen/Mikkel O Pedersen.