Haglöf och Wallenberg säkrade Swedish GT-titeln med ny seger

Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg från PWR Racing Team kan titulera sig mästare i Swedish GT 2015. Lamborgini-duon slog under söndagen till med säsongens sjätte raceseger och skaffade sig därmed ett ointagligt försprång i tabellen inför finalen på Ring Knutstorp 4-5 september.

– Fantastiskt! jublade Haglöf i samma stund som Wallenberg korsade mållinjen som segrare på Gelleråsbanan i Karlskoga.

 

PWR:s satsning med en häftig Lamborgini Huracán i Swedish GT blev en succé. Haglöf/Wallenberg vann de inledande racen redan i premiären i Anderstorp. Efter det har duon lagt segrar på hög. Det blev två nya triumfer i Falkenberg och en ny dubbel på Gelleråsbanan i helgen.

– Men även om vi vunnit allt hittills har det varit ordentligt tufft flera gånger. Att vi skulle avgöra mästerskapet redan innan den sista deltävlingen hade vi definitivt inte väntat oss, medger Haglöf, som dessutom hade väntat sig betydligt tuffare motstånd från start i söndagens race,

Främsta konkurrenten, skicklige Porsche-föraren Ola Nilsson, tappade nämligen från andra till tionde och sista plats redan i den första kurvan.

– Jag vet egentligen inte vad som hände, helt plötsligt fick jag inte i någon växel. Jag fick försöka flera gånger och när jag till slut fick i tvåan hade hela fältet passerat, berättar Ola, som inledde en imponerande uppkörning genom fältet.

På det sjunde varvet hade Mtech Competition-föraren avancerat till tredje plats och fem varv senare började han utmana andreplacerade Porsche-kollegan Jimmy Johansson, Mattssons Fasteners.

– Lagom till att Ola dök upp i backspegeln kände jag att vi började tappa fästet i bakvagnen. Jag försökte hålla honom bakom mig, men till slut gick det inte längre, säger Jimmy.

 

Efter förarbytet mitt i det 50 minuter långa racet toppade Daniel Haglöf resultatlistan före Ola Nilsson och med Jimmy Johansson på tredje plats. Stabil fyra var Magnus Öhman i en Mtech-Porsche även han.

Inledningsvis tappade Poker Wallenberg till Thomas Karlsson på sin stint. Ett tag var avståndet inte mer än knappt en sekund.

– Jag såg att Thomas närmades sig snabbt bakifrån och fick trycka på lite extra, berättar Poker.

Den tempoökningen slet ganska hårt på Lamborginins framdäck, men Wallenberg höll undan och vann med betryggande marginal.

Bakom tog Thomas Karlsson/Ola Nilsson en lika säker andraplats.

Ingvar Mattsson, som tog över efter Jimmy Johansson, hade en tredjeplats inom räckhåll, men bromsade på sig och åkte av.

– Synd tyckte Öhman. Jag såg fram emot fighten om tredjeplatsen med Mattsson.

– Men Öhman hade nog tagit mig även om jag inte åkte av, trodde Mattsson.

Öhmans insats imponerande och själv var han mycket belåten efteråt.

– Jag är nöjd, supernöjd, sa stockholmaren vars framträdande i Swedish GT i Karlskoga var hans första för säsongen.

– Hittills i år har jag fokuserat på Porsche Carrera Cup, men det här ger bra körträning och jag har redan bestämt mig för att jag även ska delta i finalen i Skåne.

Dit kommer även de nya mästarna, Daniel Haglöf och Poker Wallenberg.

– Självklart, svarar Poker utan minsta tvekan.