Härlig Dacia-lördag i Karlskoga

Mattias Andersson i Dacia Dealer Team hade en topplördag i Karlskoga. Han var trea i första STCC-racet och tvåa i det andra. Dubbla pallplatser, med andra ord.
– Resultatmässigt är jag jättenöjd, sa han.

I första racet startade Andersson från fjärde rutan och gjorde en kanonstart och var snart uppe på tredje plats och där blev han kvar hela tävlingen.
– Första racet kanske det bästa vi gjort i år. En bra start och bra fart igenom hela racet.
Även i andra racet gjorde han en bra start från ruta fem.
– Hela innerledet fick en bra start och då valde jag att gå på yttern vilket var en miss, sa Andersson som därmed tappade en placering.
Men som brukligt var det andra racet stökigt och när bilarna framför försvann av olika anledningar var han helt plötsligt i ledningen.
– Jag såg i backspegeln att det inte var någon bakom och jag såg på resultattavlan att (Fredrik) Ekblom var trea och sedan tvåa. De sa på radion att han skulle vara ikapp med två-tre varv kvar med det tempot, sa Andersson.
Men det gick fortare än så. Försprånget på fyra-fem sekunder var uppätet på bara några varv efter att Andersson fick problem med bromsen.
– Rätt som det var pedalen helt stum. Jag hade problem med balansen i bilen och bromsarna låste upp, samtidigt fick jag inte i växlarna. På varvet efter var jag osäker på bromsen, jag tappade säkert tre sekunder på de två varven, sa han.

Och när Ekblom kom upp i bakluckan valde Andersson att släppa honom.
– Man kan tycka jag var snäll men jag kunde hållit honom i bara ett varv till. Jag hade behövt tre-fyra varv till i ledning för att kunna vinna.

Mattias Andersson var med andra ord återigen nära att ta sin efterlängtade, seger nummer 100.
Men glädjen över en bra poänghelg var större än besvikelsen över att inte vinna.
– Jag har varit på prispallen fem gånger av de tio race vi kört i år och nu har jag tre prispallar i rad, klart jag är nöjd med det.

Thed Björk vann första racet och Fredrik Ekblom det andra. Björk leder totalt, före Fredrik Ekblom och Fredrik Larsson. Mattias Andersson är femma. Nästa STCC-tävling är 11-12 september på Solvalla.