Team Tidö på pallen igen

Richard Göransson körde hem en ny pallplats för Team Tidö i STCC när klassiska Kanonloppet avgjordes, 65 år efter den första upplagan, på Karlskoga Motorstadion under lördagen.

Göransson, som stod på pallen även senast i Falkenberg, slutade trea i det andra av dagens två race på Gelleråsen – och gjorde det efter att trots stor press ha hållit undan för mästerskapsledande Thed Björk (Volvo Polestar Racing) under tre dramatiska slutvarv.

Göransson startade loppet från åttonde startruta på den delvis omvända startgridden – ett resultat av att ha kört in som trea i morgonens kval – och arbetade sig sakta men säkert upp genom fältet. Med tre varv kvar att köra återfanns han på tredje plats, en position han behöll in över mållinjen efter att ha försvarat sig enligt konstens alla regler för den angripande Björk.

I det föregående första heatet blev Göransson sexa.

Roger Samuelsson tog återigen poäng i teamets andra SAAB 9-3, den här gången i kraft av en åttondeplats i Race 2.

Nästa STCC-deltävling, säsongens näst sista, avgörs på Solvalla i Stockholm den 11-12 september. Richard Göransson har nu närmat sig Fredrik Larsson (WestCoast Racing) i en allt hårdare kamp om tredjeplatsen i mästerskapet, där nu bara 46 poäng skiljer de båda åt. Fjärdeplacerade Mattias Andersson (Dacia) är i sin tur bara ytterligare sju poäng bakom Göransson.

Team Tidö är trea i teammästerskapet, 17 poäng bakom WestCoast Racing på andra plats.

RICHARD GÖRANSSON): ”Härligt att få kliva upp på pallen igen! Jag har nog aldrig gjort mig så bred på en racerbana som jag gjorde idag, men jag tyckte att Thed skulle få finna sig i det den här gången. Det är väldigt kul att få ge teamet det här resultatet. I det första loppet saknade vi grepp rent generellt, men det blev bättre i Race 2 och jag kunde avancera förhållandevis smärtfritt genom fältet. Nu har vi häng på tredjeplatsen i mästerskapet, så det får bli vårt mål att jobba mot under avslutningen av säsongen.”

37 år | 4 STCC-titlar | 39 heatsegrar | Örebro RC | Startnummer: 3 | www.richardgoransson.com | @Goransson

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Vi är mycket glada över det här resultatet. Richard höll oss verkligen på helspänn i slutet av det andra loppet, men han gjorde det helt exemplariskt och alla i teamet förtjänar verkligen det här. De gjorde en kanoninsats när växellådan i Rogers bil behövde åtgärdas efter träningen, och var kvar på banan fram till 00.30 på morgonen. Vi har chans på bra placeringar i båda mästerskapen och kommer att göra allt under de sista två tävlingshelgerna. Sist men inte minst vill vi också gratulera Volvo Polestar Racing, som vann teammästerskapet här i helgen.”