My Lind får testchans efter jättekrasch

För lite drygt en vecka sedan kraschade 16-åriga My Lind från Säter svårt på Lidköpings Motorstadion när kartingtävlingen Lidköping Open avgjordes. My ledde sin klass, Rotax Max Junior, när bromsarna slutade fungera på banans snabbaste avsnitt.  Hon åkte av i en fart av 100 km/h men klarade sig från smällen med mindre blessyrer – nu får hon plåster på såren av Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal som avgjordes i samband med samma tävling.

– My var den förare som verkligen stack ut i de klasser som inte ingick i Prins Carl Philips Racing Pokal och det skar i hjärtat när jag såg vad som hände. Redan innan My körde av hade jag funderingar på att försöka hjälpa henne med en testkörning och nu ser vi till att det blir verklighet i oktober samtidigt som pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal testar.

My Lind, som fortfarande är öm i kroppen efter kraschen ser fram emot att få testa en racerbil. Men det är inte första gången hon testar en Clio Cup-bil.

– Jag har kört en sån bil en gång tidigare och det var det roligaste jag har kört. Det känns jättekul att få chansen igen, säger My som hoppas på att få tävla i banracing i framtiden. Men först är det skola som gäller.

– Jag ska börja på Stjerneskolan i Torsby för att bli tävlingsmekaniker. Jag skruvar redan hos Lundqvist Racing som sköter Formel Renault 1.6 åt Linus Lundqvist och det är kunskaper jag kan ta med mig som racerförare i framtiden.

Thomas Johansson vill gärna se fler tjejer ta steget från karting till racing.

– Vi vill få in fler tjejer i racingen, något som vi har jobbat hårt med i just Clio Cup där vi under de senaste åren har haft en rad tjejer som har varit framgångsrika. Nu får My en chans till att bekanta sig med bilen när de andra pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal testar den 13 oktober på Karlskoga Motorstadion och jag hoppas att hon är en av flera tjejer på startlinjen i Clio Cup eller Formel Renault inom en inte alltför lång framtid.