Skoog allt närmare tredjeplatsen i Clio Cup Central Europé

Med en fjärdeplats i det första heatet och en sjunde i det andra på Most i Tjeckien tog Henric Skoog ett steg närmare en hägrande tredjeplats i Clio Cup Central Europé.

Inför de två sista deltävlingarna toppar PFI Racing-föraren juniortabellen överlägset och är bara fyra poäng från bronset i hela mästerskapet.

Henric Skoog visade på nytt hög europeisk klass när han och PFI Racing tog sig an Most, en helt ny bana både för Henric och teamet. Femte kvaltid ledde fram till en fjärdeplats i det första heatet. I det andra startade Henric från tredje ruta vilket självklart väckte förhoppningar om en ny pallplats i mästerskapet. Men det blev tuff körning på de inledande varven och dessvärre fick Skoogs bil en del skador.

– Dessa påverkade prestandan och vi fokusera på att ta så många poäng som möjligt, berättar teamchefen, tillika ingenjören, Marcus Fasth, som såg tävlingen i Most som ett perfekt genrep inför Clio Cup på Solvalla 11-12 september.

– Eftersom Most var en helt ny bana för oss fick vi jobba hårt för att hitta rätt med inställningar och körning. Med tanke på att testmöjligheterna inför Solvalla är begränsade låg Most helt perfekt i tiden för att träna på detta.

Nästa deltävling i Clio Cup Central Europé avgörs på Zandvoort 19-20 september. Finalen körs på Hockenheim 3-4 oktober.

PFI Racings och Henric Skoogs medverkan på Zandvoort avgörs inte förrän efter Solvalla. Resultat där och skick på bilen efter tävlingen kommer att ligga till grund för beslutet om man ska göra resan till Holland eller inte.

Däremot är det redan klart att teamet åker till finalen på Hockenheim.

– Och dit åker vi med båda våra förare, Henric Skoog och Peter Larsson. Efter det kommer vi att avsluta säsongen med VLN på Nürburgring där vår Renault Clio 3 kommer att prepareras med annan fjädring och annat smått och gott, berättar Fasth som också kan avslöja att PFI Racing, precis som 2015, kommer att inleda nästa års säsongen med 24-timmars i Dubai. 2016 med Dubai 24H och vi tittar även där på att komma till start i vår Clio 3 tillsammans med teamets GT-Porsche och planering för detta event pågår för fullt.